Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της 36χρονης Ντιάνας - Να καταθέσει εκ νέου ζητά ο αγγειοχειρούργος
Αίτημα να καταθέσει εκ νέου ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, υπέβαλε δια της συνηγόρου του ο 38χρονος ειδικευόμενος αγγειοχειρουργός, που κατηγορείται για τη δολοφονία της 36χρονης μεσίτριας, μητέρας τριών παιδιών.
Όπως επιβεβαίωσε η δικηγόρος του, Βασιλική Μαρινάκη, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο προφυλακισμένος γιατρός ζήτησε να βρεθεί ξανά μπροστά στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση για να εισφέρει νέα στοιχεία. Η ίδια δεν θέλησε να αποκαλύψει ποια είναι αυτά τα στοιχεία, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η κίνηση αυτή να συνδέεται με την πρόθεσή του να διαφοροποιήσει την υπερασπιστική του γραμμή.
Στο πλαίσιο αυτό, κι ενώ στην αρχική του απολογία ενώπιον της ίδιας ανακρίτριας αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση, ο 38χρονος φέρεται να εξετάζει τώρα την εκδοχή να αποδώσει το θάνατό της γυναίκας σε αμέλεια, ακολουθώντας τον ισχυρισμό ότι επρόκειτο περί ιατρικού λάθους.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του στις 10 Μαΐου προέβαλε τον ισχυρισμό ότι δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία, τονίζοντας ότι το ραντεβού για την μικροεπέμβαση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου εργαζόταν, δεν έγινε ποτέ, παρότι μιλούσαν λίγο νωρίτερα μέσω facebook, ενώ έκανε λόγο για εις βάρος του «σκευωρία».
Την ίδια ώρα, η ανακρίτρια περιμένει τις επόμενες μέρες να πάρει στα χέρια της τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που αναμένεται να ρίξουν φως στα αίτια θανάτου της 36χρονης. Σύμφωνα με όσα δήλωσε η ιατροδικαστής Ελένη Ζαγγελίδου, στο πτώμα της άτυχης γυναίκας βρέθηκαν αναισθητικά δύο ειδών.
Εκτός από την πρώτη αναισθητική ουσία που βρέθηκε στην αρχική εξέταση του πτώματος, εντοπίστηκε και δεύτερη, της κατηγορίας των οπιούχων και συγκεκριμένα το ισχυρό παυσίπονο fentanyl, που χρησιμοποιείται ως αναλγητικό στη διάρκεια της αναισθησίας. «Με προσομοίωση και πειραματικό μοντέλο κάνουμε προσπάθεια για τον ποσοτικό προσδιορισμό της ουσίας, για να δούμε εάν η ποσότητά της ήταν τέτοια, που θα μπορούσε να προκαλέσει τον θάνατο σε έναν ζωντανό άνθρωπο» είπε η κα Ζαγγελίδου.
Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ