Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί καταδικάστηκαν για ληστείες σε βάρος γυναικών

Σε ποινές φυλάκισης 4 και 5 ετών, αντίστοιχα, καταδικάστηκαν δύο αρχιφύλακες της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι παραπέμφθηκαν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενοι ότι εν ώρα υπηρεσίας λήστεψαν τρεις γυναίκες που πουλούσαν λαθραία πακέτα τσιγάρα, πέριξ της Πλατείας Αριστοτέλους. Ήδη, με αποφάσεις των αρμόδιων πειθαρχικών οργάνων της ΕΛ.ΑΣ. τιμωρήθηκαν με απόταξη από το Σώμα.

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί καταδικάστηκαν για ληστείες σε βάρος γυναικών
2'

Πρόκειται για έναν 46χρονο και τον 51 ετών πρώην συνάδελφό του, που τον Αύγουστο του 2012, όταν διαπράχθηκαν οι εις βάρος τους αποδιδόμενες πράξεις, υπηρετούσαν στο τότε αστυνομικό τμήμα Πλατείας Δημοκρατίας. Αστυνομικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων τους συνέλαβαν, κατόπιν καταγγελιών που είχαν κάνει οι παθούσες.

Από την πρώτη στιγμή της σύλληψης, ο 46χρονος παραδέχθηκε τις πράξεις του, υποστηρίζοντας ότι αφαίρεσε, από κοινού με τον συγκατηγορούμενό του, τις τσάντες των γυναικών, που περιείχαν συνολικά 240 ευρώ, ποσό το οποίο -πάντα κατά τον ίδιο - μοιράστηκαν, όπως, επίσης, δύο κινητά τηλέφωνα. Ο ίδιος κατηγορούμενος, που είχε προφυλακιστεί για την υπόθεση, επικαλέστηκε οικονομικά προβλήματα για να δικαιολογήσει τις ενέργειές του. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην προανακριτική του κατάθεση φέρεται να ισχυρίστηκε στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. ότι «είχε να πληρώσει εννέα μήνες το λογαριασμό της ΔΕΗ».

«Ήταν η κακιά στιγμή. Το μετάνιωσα και το πλήρωσα ακριβά. Δεν χρησιμοποιήθηκε βία» είπε ο 46χρονος, πατέρας τριών παιδιών, απολογούμενος στο δικαστήριο. Αντίθετα, ο συγκατηγορούμενός του, στην απολογία του, αρνήθηκε τις κατηγορίες, λέγοντας ότι τον ενέπλεξε ο 46χρονος, χωρίς να είναι όμως σε θέση να εξηγήσει το γιατί.

Οι δικαστές τους έκριναν τελικά ένοχους, τον πρώτο για το αδίκημα της ληστείας και τον δεύτερο για συνέργεια στην πράξη αυτή, επιβάλλοντας ποινές φυλάκισης - αντίστοιχα - 5 και 4 ετών. Αφού τους αναγνώρισε ελαφρυντικά, το δικαστήριο ανέστειλε τις εις βάρους τους ποινές υπό όρους (επιτήρηση από επιμελητή κοινωνικής αρωγής και αυτοπρόσωπη εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα).

Να σημειωθεί, ότι η υπόθεση εξετάστηκε σε δεύτερο βαθμό, καθώς είχε προηγηθεί το 2013 η πρωτόδικη καταδίκη τους, όταν τιμωρήθηκαν, κατά περίπτωση, με κάθειρξη 7 και 8 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή