Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια - Κουλέμπα για την πρωτοβουλία του Έλληνα ΥΠΕΞ να πάει στην Μαριούπολη

Αίσθηση στις ουκρανικές αρχές έχει προκαλέσει η πρωτοβουλία του Νίκου Δένδια να οριστεί επικεφαλής της  αποστολής που θα μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην Μαριούπολη
Ο Ουκρανός υπουργός ενημέρωσε τον κ. Δένδια για την κατάσταση στην Ουκρανία
Intime News
1'

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα, κατόπιν πρωτοβουλίας του, πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ο Ουκρανός υπουργός ενημέρωσε τον κ. Δένδια για την κατάσταση στην Ουκρανία και τον ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία της μετάβασης του στη Μαριούπολη, ώστε να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια, υπογραμμίζοντας τις δημόσιες ευχαριστίες του Ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

«Είμαι ευγνώμων στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, που ήταν ο πρώτος ευρωπαίος αξιωματούχος που αποφάσισε να στηρίξει τη δουλειά των ανθρωπιστικών διαδρόμων μας στη Μαριούπολη προκειμένου να σώσουμε τον λαό μας από την πόλη και να μεταφέρουμε ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία είναι πολύ κρίσιμη για οποιονδήποτε βρίσκεται εκεί», είπε ο Ζελένσκι μιλώντας στο ιταλικό κοινοβούλιο.

Διαβάστε επίσης:

Ζελένσκι για Δένδια: Είμαι ευγνώμων, είναι ο πρώτος Ευρωπαίος που ανακοίνωσε κάτι αντίστοιχο