ΓΕΕΘΑ: Σημαντικές επαφές του Στρατηγού Φλώρου με τις μόνιμες αντιπροσωπείες της Ελλάδας σε ΕΕ, ΝΑΤΟ
Συζητήθηκαν οι τρέχουσες προκλήσεις ασφαλείας μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και οι επιπτώσεις τους σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.
Την Τρίτη 17 Μαΐου 2022 και στο πλαίσιο της συμμετοχής του στις Συνόδους Αρχηγών Γενικών Επιτελείων Εθνικής Άμυνας των Στρατιωτικών Επιτροπών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε με τους Μόνιμους Αντιπροσώπους της Ελλάδος στην ΕΕ Πληρεξούσιο Υπουργό Α' κ. Ιωάννη Βράιλα και στο ΝΑΤΟ Πρέσβυ κ. Σπύρο Λαμπρίδη.
Κατά την διάρκεια των συναντήσεών του, συζητήθηκαν οι τρέχουσες προκλήσεις ασφαλείας μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και οι επιπτώσεις τους σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, καθώς και οι νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην περιοχή των Βαλκανίων, της Μαύρης Θάλασσας, του Καυκάσου, της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής λαμβανομένης υπόψη και της αποσταθεροποιητικής συμπεριφοράς της Τουρκίας, που τελευταία εκδηλώνεται μεταξύ άλλων και με την κλιμάκωση των προκλητικών της ενεργειών έναντι της Χώρας μας, και αντηλλάγησαν απόψεις επί των κυριότερων θεμάτων που θα συζητηθούν στις Συνόδους των Στρατιωτικών Επιτροπών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στις 18 και 19 Μαΐου αντίστοιχα.
Επιπρόσθετα συζητήθηκε η συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στην ανάδειξη του ρόλου της Ελλάδος ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, τόσο στο πλαίσιο των επιχειρήσεων, των δράσεων και των πρωτοβουλιών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, όσο και στα διμερή και πολυμερή εταιρικά σχήματα στα οποία συμμετέχει η Χώρα μας.
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ενημερώθηκε επίσης από τις 2 Στρατιωτικές Αντιπροσωπείες της Ελλάδος για θέματα της αρμοδιότητάς τους και συναντήθηκε με το προσωπικό που υπηρετεί τόσο σε αυτές όσο και στις υπηρεσίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που εδρεύουν στις Βρυξέλλες, το οποίο και συνεχάρη για τις προσπάθειες και την αποτελεσματικότητά του ειδικά σε ότι αφορά στην συνεισφορά τους για την ανάδειξη του σταθεροποιητικού ρόλου της Χώρας μας έναντι των σοβαρών προκλήσεων ασφαλείας που αντιμετωπίζουν οι 2 Οργανισμοί.
Τέλος, παρείχε κατευθύνσεις για διαρκή εγρήγορση, συμμετοχή και παραγωγική διαχείριση του ιδιαίτερα απαιτητικού πολυμερούς περιβάλλοντος και των 2 Οργανισμών, το οποίο καθιστά ακόμα πιο απαιτητικό ο αποσταθεροποιητικός για την ευρύτερη περιοχή συνδυασμός τόσο της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, όσο και της Τουρκικής προκλητικότητας έναντι της Χώρας μας η οποία τελευταία παρουσιάζει σημαντική κλιμάκωση.