Σκληρή απάντηση της Αθήνας στην Άγκυρα: Αβάσιμοι οι τουρκικοί ισχυρισμοί

Η απάντηση της Αθήνας στην κλήση του Έλληνα πρέσβη από την Άγκυρα

Σκληρή απάντηση της Αθήνας στην Άγκυρα: Αβάσιμοι οι τουρκικοί ισχυρισμοί
1'

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν σχετικά με τις πρόσφατες κατηγορίες της Τουρκίας για δήθεν υπόθαλψη τρομοκρατικών οργανώσεων από την Ελλάδα ότι «τις απορρίπτουμε εν τω συνόλω τους καθώς είναι αβάσιμες και αναληθείς.

Η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Η ελληνική απάντηση ήρθε λίγες ώρες μετά τη νέα πρόκληση από την πλευρά της Τουρκίας. Η Άγκυρα κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη, Χριστόδουλο Λάζαρη στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να του μεταφερθεί η δυσαρέσκεια της γείτονος για τη «στήριξη της Ελλάδας σε τρομοκρατικές οργανώσεις» και για τη «διαδήλωση του PKK κοντά στην πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα»

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο Τούρκος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Φαρούκ Καϊμάτσι, είχε εξαπολύσει νέες απειλές κατά της Ελλάδας και έκανε λόγο για «μη ρεαλιστικές και μαξιμαλιστικές αξιώσεις» όσον αφορά στο κυπριακό, οι οποίες και «κρατούν τις σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ σε ομηρία».

«Αυτό πρέπει να σταματήσει, έχουμε δείξει υπερβολική υπομονή και, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε σε σοβαρή κρίση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή