Αποκάλυψη Τώρα! Αυτό είναι το τουρκικό σχέδιο κατάληψης ελληνικού νησιού

Τουρκία: Έρχονται στο φως της δημοσιότητας εικόνες από την άσκηση DENIZKURDU-II/2024 (ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟΣ - 24)
Αποκάλυψη Τώρα! Αυτό είναι το τουρκικό σχέδιο κατάληψης ελληνικού νησιού
2'

Την στιγμή που οι δύο πλευρές του Αιγαίου εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξες μετά τη χθεσινή συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα, το στρατιωτικό κατεστημένο συνεχίζει ακάθεκτο με τη δική του ατζέντα.

Προ ημερών το Newsbomb.gr είχε προειδοποιήσει για τις δύο τουρκικές ασκήσεις που εκτοξεύουν το θερμόμετρο, σημειώνοντας μάλιστα πως μεταξύ άλλων στόχος ήταν και η κατάληψη νησιού.

Τώρα οι μάσκες έπεσαν και τυπικά αφού έρχονται στο φως της δημοσιότητας εικόνες από την άσκηση DENIZKURDU-II/2024 (ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟΣ - 24), η οποία διεξήχθη με ισχυρή τουρκική δύναμη στις 11 Μαΐου και δείχνουν την επιχείρηση κατάληψης νησιού.

Η τελική φάση της Αεροναυτικής Άσκησης Denizkurdu που πραγματοποιήθηκε έναντι της Ρόδου στον κόλπο της Μαρμαρίδας/ Ακσάζ, είχε ως τελικό σενάριο την κατάληψη «εχθρικού νησιού».

Πρωταγωνίστησε το αναβαθμισμένο αμφίβιο σκάφος ZAHA

Μάλιστα στην άσκηση ξεχώρισε το αναβαθμισμένο αμφίβιο σκάφος ZAHA. Εμφανίστηκε στην Ημέρα Διακεκριμένου Παρατηρητή στις 11 Μαΐου.

Τα ZAHA, που συμμετείχαν «στην εκκαθάριση του νησιού από εχθρικούς στρατιώτες και στην ύψωση της Τουρκικής Σημαίας», μια από τις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Άσκηση Denizkurdu-II, εξήλθαν από το νέο ελικοπτεροφόρο TCG ANADOLU, το μεγαλύτερο πλοίο των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων με μήκος 232 μέτρα.

Οι ZAHA κινήθηκαν γρήγορα τόσο στο νερό όσο και στην ξηρά, μεταφέροντας το στρατιωτικό προσωπικό τους από τα βαθιά νερά στην ακτή του νησιού όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Το ZAHA έχει υψηλή ισχύ πυρός με το τηλεχειριζόμενο περίβλημα πυργίσκου 12,7 mm MT και τον αυτόματο εκτοξευτή χειροβομβίδων 40 mm.

Έχει τέσσερις διαφορετικές διαμορφώσεις: Όχημα μεταφοράς προσωπικού, όχημα διοίκησης, όχημα διάσωσης και όχημα εκκαθάρισης ναρκών.

Σε εξέλιξη και η άσκηση EFES

Υπενθυμίζεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται και η μεγάλη Διακλαδική άσκηση EFES-2024. Πρόκειται για προγραμματισμένη και με την μεγαλύτερη συμμετοχή άσκηση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων μεταξύ των ασκήσεων EFES που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα. Η Φάση Πραγματικού Πεδίου Βολής της EFES-2024 διεξάγεται μέχρι τις 30 Μαΐου.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή