«Βόμβες» από τον Πρόεδρο των Πομάκων: «Σχέδιο της Τουρκίας η εκπροσώπηση στην ελληνική Βουλή»
Το μειονοτικό κόμμα ΚΙΕΦ, που απηχεί τα σχέδια του Ερντογάν, σάρωσε στη Θράκη στις ευρωεκλογές, γεγονός που δημιουργεί μείζον εθνικό θέμα.
«Καταπέλτης» ήταν μιλώντας στο Newsbomb.gr ο Ιμάμ Αχμέτ, πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων, με αφορμή το εθνικό θέμα που δημιουργήθηκε από χθες στη Θράκη με την σαρωτική επικράτηση του μειονοτικό Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ/DEB) σε Ροδόπη και Ξάνθη.
Ειδικότερα, στη Ροδόπη το ΚΙΕΦ απέσπασε ποσοστό 36,1%, σχεδόν διπλάσιο από τη δεύτερη Νέα Δημοκρατία που συγκεντρώνει 19,61%. Στην Ξάνθη το μειονοτικό κόμμα συγκέντρωσε 27,16% με τη Νέα Δημοκρατία να έρχεται δεύτερη κι εδώ με 20,39%.
Ο κ. Ιμάμ Αχμέτ, ο οποίος είναι επίσης και εκδότης της εφημερίδας «Ζαγάλισα» τόνισε στο Newsbomb.gr: «Η Τουρκία δια του προξενείου και με τον κόσμο που φέρνουν από Τουρκία και Ευρώπη επιχειρεί να αλλάξει τη βούληση της τοπικής κοινωνίας και να εκλέξουν άτομα φιλικά προσκείμενα σε αυτήν. Αυτή τη φορά έγινε πιο οργανωμένα. Συνεργάστηκε και το βουλγαρικό μειονοτικό κόμμα, που έβγαλε 3 βουλευτές».
Ωστόσο ο ίδιος αποκαλύπτει στο Newsbomb.gr το «μακιαβελικό» σχέδιο των Τούρκων. «Αλλά επειδή η Ελλάδα έχει βάλει το 3% όριο κι έχει αποκλείσει ανεξάρτητους βουλευτές τώρα οι Τούρκοι είναι σε αναζήτηση», αναφέρει. Μάλιστα όπως υποστηρίζει, το τουρκικό σχέδιο επιχειρεί να αντιγράψει εν πολλοίς αυτό που «έκαναν οι Έλληνες με τον Μπελέρη».
«Ψάχνουν τρόπο να πιάσουν το 3% ή μέσω Βουλγαρίας ή του κόμματος “Μακεδόνων” μέσω Φλώρινας και Καστοριάς για να μπορούν εκλέγουν βουλευτές», σημειώνει ο Ιμάμ Αχμέτ.
Τι συνέβη στις ευρωεκλογές
Στη συνέχεια αναφέρει τι έγινε στις ευρωεκλογές της Κυριακής με συνέπεια αυτό το αποτέλεσμα. «Αυτή τη φορά χωρίς να έλθουν πάρα πολλοί από Τουρκία κατάφεραν να προκύψει το ΚΙΕΦ κι αυτό επειδή η Ελλάδα, όταν γίνονταν πέρυσι οι εκλογές για τον Ερντογάν, είχε φέρει Κούρδους και αντιφρονούντες του Γκιούλεν και τους έδωσε τη δυνατότητα για να ψηφίσουν. Υπενθυμίζουμε πως μόνο στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ είχε πρωτεύσει ο Κιλιτσντάρογλου», καταγγέλει στο Newsbomb.gr.
«Ο Ερντογάν με τον Μητσοτάκη υπέγραψαν κάποια δήλωση σαν σύμφωνο φιλίας, αλλά δεν παύουν κα οι δύο πλευρές να κάνουν τα δικά τους», είπε χαρακτηριστικά για το πως διαμορφώνονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά και την συνάντηση της Άγκυρας.
Σκληρή γλώσσα για τον ρόλο του Χακάν Φιντάν
Λάβρος ήταν μιλώντας στο Newsbomb.gr o πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων κατά του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν.
«Στην Τουρκία ο Χακάν Φιντάν είχε αναλάβει τα πάντα. Μετά τον Ερντογάν θα αναλάβει αυτός. Τον αποκαλούν «ο πρίγκηπας του σκότους» «Είναι ένας γκάνγκστερ, επηρεάζει όλες τις καταστάσεις στη Μέση Ανατολή, σε Κατάρ, Αζερμπαιτζάν, Σομαλία κλπ. Κάνει κουμάντο και τα καταφέρνει πολύ καλά, καλύτερα και από τον Ερτογάν», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τι έκαναν οι Έλληνες πολιτικοί
Στη συνέχεια ερωτώμενος για το πώς οδηγηθήκαμε στο κυριακάτικο αποτέλεσμα τόνισε ότι οι τοπικοί 2 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ δεν υποστήριξαν το κόμμα τους, «για αυτό και έχασαν», υπονοώντας πως άφησαν το πεδίο ελεύθερο στο ΚΙΕΦ.
Τη δυσφορία του εξέφρασε και για την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα εξέφρασε παράπονα για την μέριμνα των κυβερνώντων απέναντι στη μουσουλμανική κοινότητα. «Ούτε ένα Κοράνι δεν έχει μοιράσει στα σχολεία. Το νόμο για τους μουφτήδες καλύτερα να τον έφτιαχνε ο Ιερώνυμος παρά η κυβέρνηση. Η μειονότητα δεν έχει εμπιστοσύνη ούτε στην κυβέρνηση αλλά ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα εδώ και 5 χρόνια για τους μουσουλμάνους, ούτε ένα καρφί δεν κάρφωσε πουθενά, ούτε ένα δρόμο δεν άνοιξε»...
Μπορεί να μπει το μειονοτικό κόμμα στην ελληνική Βουλή;
Καταλήγοντας, όπως ήταν αναμενόμενο, η συζήτηση περιστράφηκε στο ενδεχόμενο το ΚΙΕΦ να βρει τρόπο να μπει στην Βουλή. Ο κ. Ιμάμ Αχμέτ, επανέλαβε τον σκόπελο του 3% ωστόσο προέβλεψε: «Πολύ πιθανόν να το δούμε και στη Βουλή».
«Κάθε μειονοτικός που ψήφισε είπε ότι είναι Τούρκος»
Μιλώντας στην τοπική ιστοσελίδα xronos.gr, η πρόεδρος του κόμματος, Τσιγδέμ Ασάφογλου, έκανε λόγο για τουρκική μειονότητα, δηλώνοντας μεταξύ άλλων πως «σήμερα ο κάθε μειονοτικός που πήγε στην κάλπη και ψήφισε το DEB είπε “είμαι Τούρκος”».
«Ευχαριστούμε πολύ όλο τον κόσμο, όλους τους Δυτικοθρακιώτες, την “τουρκική” μειονότητα, που πήγε στις κάλπες σήμερα και έστειλε ξανά ένα δυνατό μήνυμα και στην Αθήνα αλλά και στην Ευρώπη, ότι είμαστε εδώ, έχουμε πολλά προβλήματα και θέλουμε να μας ακούσουν» δήλωσε αρχικά η κ. Ασάφογλου, ενώ απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν επιμένει στον χαρακτηρισμό της μειονότητας ως τουρκικής παρά τη Συνθήκη της Λωζάνης, είπε: «Βέβαια, σήμερα ο κάθε μειονοτικός που πήγε στην κάλπη και ψήφισε το DEB είπε είμαι Τούρκος».