Νέα τουρκική πρόκληση για την Κύπρο - Υπουργός Άμυνας: Δικαιολογημένη επιχείρηση το 1974

Τουρκική θριαμβολογία για τον Αττίλα στην Κύπρο 

Νέα τουρκική πρόκληση για την Κύπρο - Υπουργός Άμυνας: Δικαιολογημένη επιχείρηση το 1974
1'

Ο Τούρκος Υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ μίλησε απόψε σε ειδική εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας, στην οποία παρέστη κι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μεταξύ άλλων ο Τούρκος υπουργός αναφέρθηκε και στην Κύπρο.

«Παράλληλα με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, διασφαλίζουμε επίσης την ασφάλεια των συνόρων μας, τα οποία λαμβάνονται ως παράδειγμα από πολλές χώρες και υποστηρίζονται από συστήματα εξοπλισμένα με σύγχρονη τεχνολογία, στο υψηλότερο επίπεδο. Παρομοίως, προστατεύουμε ασυμβίβαστα τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στη γαλάζια και ουράνια πατρίδα μας.

(...) Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζουμε να παρέχουμε ισχυρή στήριξη στο δίκαιο αγώνα των Τουρκοκυπρίων. Θα ήθελα ιδιαίτερα να εκφράσω ότι σήμερα γίνεται καλύτερα κατανοητό πόσο δικαιολογημένη και αναγκαία είναι η Ειρηνευτική Επιχείρηση για την Κύπρο, την 50ή επέτειο της οποίας θα γιορτάσουμε με μεγάλη υπερηφάνεια στις 20 Ιουλίου.

Με την ευκαιρία αυτή, θυμάμαι για άλλη μια φορά με έλεος και ευγνωμοσύνη τους μάρτυρες της Ειρηνευτικής Επιχείρησης στην Κύπρο, τους ηρωικούς βετεράνους μας που έφυγαν από τη ζωή. Ως εγγυήτρια χώρα και στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό των Κυπρίων αδελφών μας, όπως κάναμε μέχρι σήμερα»

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή