Φρέντι Μπελέρης: «Και οι Αλβανοί υποστηρίζουν ότι είμαι αθώος - Οι Χειμαρριώτες θα δικαιωθούν»

Ο Φρέντι Μπελέρης βρίσκετια στην Αθήνα από όπου θα ταξιδέψει στο Στρασβούργο για να ορκιστεί ευρωβουλευτής 

Φρέντι Μπελέρης: «Και οι Αλβανοί υποστηρίζουν ότι είμαι αθώος - Οι Χειμαρριώτες θα δικαιωθούν»
Newsbomb.gr/Χάρης Γκίκας
3'

Χαρούμενος και συγκινημένος δήλωσε ο Φρέντι Μπελέρης από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου παραχώρησε τις πρώτες του δηλώσεις σε ελληνικό έδαφος.

Ο ευρωβουλευτής προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και δήλωσε «Χαρούμενος και συγκινημένος που ξανα αγκαλιάζω τους δικούς μου ανθρώπους. Είμαι περήφανος που πάω να αναλάβω τα καθήκοντά μου ως ευρωβουλευτής, που πάω να υπερασπιστώ τα δικαιώματα της πατρίδας μας και των Ελλήνων».

Συμπλήρωσε πως: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Έλληνα πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη, για την επιλογή του, απέδειξε ότι είναι ο ηγέτης όλου του ελληνισμού και προστατεύει όλους τους Έλληνες, όπου κι αν βρίσκονται. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους στενούς του συνεργάτες που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή δίπλα μου. Θέλω να ευχαριστήσω όσους με στήριξαν, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που από την πρώτη στιγμή είναι δίπλα μου σε αυτή την άδικη σκευωρία».

«Η περιπέτειά μου φτάνει προς το τέλος. Ο αγώνας για δημοκρατία, κράτος δικαίου και ελευθερίες των πολιτών συνεχίζεται».

Ο Φρέντι Μπελέρης τόνισε ότι «Δεν το υποστηρίζω εγώ ότι είμαι αθώος, το λένε τώρα πια και οι Αλβανοί. Μου έδινε δύναμη και κουράγιο η στήριξη της οικογένειας, των φίλων μου και η πλειοψηφία των Ελλήνων», ενώ έστειλε το δικό του μήνυμα στους Χειμαρριώτες. «Στους Χειμαρριώτες θέλω να πω ότι δεν είναι μόνοι, έχουν τη μητέρα Ελλάδα να τους προστατεύει. Τα αιτήματά τους ειναι δίκαια, αργά ή γρήγορα θα δικαιωθούν».

«Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι δεν πρέπει να επιτρέπει η ΕΕ να μην γινεται σεβαστη η βουληση και η θεληση των λαών όπου κι αν βρίσκονται εντός της Ευρώπης» είπε κλείνοντας, εμφανώς συγκινημένος, λίγο πριν δεχθεί τις θερμές αγκαλιές όσων βρέθηκαν στο αεροδρόμιο για να τον υποδεχθούν.

Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας

Αύριο ορκίζεται ευρωβουλευτής

Ο Φρέντι Μπελέρης θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για το αεροδρόμιο, από όπου στις 16:00 αναμένεται να ταξιδέψει για το Στρασβούργο.

Ο εκλεγμένος ευρωβουλευτής αύριο Τρίτη 16 Ιουλίου πρόκειται να αναλάβει καθήκοντα ευρωβουλευτή και να συμμετάσχει στην εναρκτήρια ολομέλεια του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά τις εκλογές της 9ης Ιουνίου αλλά και στις ψηφοφορίες για την ανάδειξη προέδρων του ΕΚ και της Κομισιόν.

Ο Μπελέρης κατάφερε να λάβει τελικά την πενθήμερη άδεια που είχε αιτηθεί από τις αρχές των αλβανικών φυλακών, μετά από έντονες πιέσεις, για να μπορέσει να παραστεί στην ορκομωσία του νέου Ευρωκοινοβουλίου.

Μιλώντας έξω από τις φυλακές Φιέρι πριν αναχωρήσει από την Αλβανία, με προορισμό την Αθήνα, ο ευρωβουλευτής δήλωσε συγκινημένος και ευχαρίστησε «όλους για την υποστήριξη».

Την προηγούμενη εβδομάδα ο εκλεγμένος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Φρέντι Μπελέρης συμμετείχε στην πρώτη συνάντηση των Ελλήνων Ευρωβουλευτών που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες.

Για να καταστεί δυνατή η ολιγόλεπτη συμμετοχή του μέσω zoom, χρειάστηκε για ακόμη μια φορά, η υποβολή ειδικού αιτήματος στη Διεύθυνση των φυλακών Φίερι, όπου και κρατείται.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή