Δεσποτόπουλος στο Newsbomb.gr: Προβοκατόρικη η επίθεση στον Δένδια, θέλει να δημιουργήσει ρήγμα

Ο γνωστός διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος αναλύει στο Newsbomb.gr τα νέα δεδομένα με την Τουρκία μετά τις επιθέσεις κατά του Νίκου Δένδια 

Δεσποτόπουλος στο Newsbomb.gr: Προβοκατόρικη η επίθεση στον Δένδια, θέλει να δημιουργήσει ρήγμα
2'

Παρά τις χαμογελαστές φωτογραφίες και τις ελληνοτουρκικές συναντήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης οι Τούρκοι δια του βαθέος κράτους επιμένουν προκλητικά και με αφορμή τη «μαύρη» επέτειο στην Κύπρο δίνουν νέο ρεσιτάλ.

Χθες «λύσσαξαν» οι Τούρκοι με τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια και το Newsbomb.gr απευθύνθηκε στον γνωστό διεθνολόγο Αλέξανδρο Δεσποτόπουλο, προκειμένου να αποκρυπτογραφήσει το τι πρέπει να περιμένουμε.

«Είναι προβοκατορικη ανακοίνωση που στοχεύει να δημιουργήσει εντυπώσεις και να δημιουργήσει θέμα στην ελληνική κυβέρνηση. Είναι μια προσπάθεια της Τουρκίας να αποκόψει το Κυπριακό από τα ελληνοτουρκικά. Διαφαίνεται εκνευρισμός επειδή κάτι τέτοιο δεν της βγαίνει», ανέφερε ο κ. Δεσποτόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Δεσποτόπουλο «ορθώς η ελληνική πλευρά διατηρεί το Κυπριακό στην ατζέντα και η Τουρκία νιώθει την ανάγκη να αμυνθεί. Το Κυπριακό μπορεί να αποδειχθεί η πέτρα που θα ταράξει τα ήρεμα νερά στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο».

Σε ερώτημα του Newsbomb.gr ειδικά για την τουρκική αναφορά σύμφωνα με την οποία «Οι προσπάθειες του Δένδια να κάνει πολιτική καριέρα σπέρνοντας διχόνοια μεταξύ του τουρκικού και του ελληνικού λαού δεν θα αποδώσουν» ο κ. Δεσποτόπουλος εξήγησε: «Θέλει να δημιουργήσει εντύπωση διγλωσσίας και προσπαθεί θέλει να δημιουργήσει ρήγμα στην ελληνική κυβέρνηση και ρήγμα Ελλάδας- Κύπρου, αλλά δεν θα το πετύχει».Τουρκικές προκλήσεις σωρηδόν

Η Τουρκία ετοιμάζει μπαράζ προκλήσεων

Πάντως σε κάθε περίπτωση σκληραίνει την στάση της η Τουρκία ενόψει της «μαύρης» επετείου του «Αττίλα» στην Κύπρο.

Από τη μια με σόου στα κατεχόμενα παρουσία της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας και από την άλλη με «τσαμπουκάδες», μέχρι και με νέα NAVTEX!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ το ψευδοκράτος ετοιμάζεται να γιορτάσει με φαντασμαγορικό τρόπο την 50ή επέτειο της εισβολής. Εκτός από τις εκδηλώσεις μνήμης, με συναυλίες συγκροτημάτων και θεάματα, αθλητικούς αγώνες, συνέδρια, σεμινάρια, συμπόσια, μέχρι και διαγωνισμούς αρθρογραφίας, οι Τούρκοι στήνουν και έντονο «πολεμικό σκηνικό».

Τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν θα συνοδεύσει μια αρμάδα 50 πολεμικών πλοίων, μεταξύ των οποίων και το TCG Anadolu, το οποίο οι Τούρκοι αποκαλούν «αεροπλανοφόρο».

Επίσης σύμφωνα με το MEGA για σήμερα και μέχρι τις 5 Αυγούστου οι Τούρκοι εξέδωσαν νέα παράνομη Navtex για ερευνητικό σκάφος που θα κινηθεί σε κυπριακή ΑΟΖ.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά χθες, πρόβες τζενεράλε μαχητικών αεροσκαφών και πτήσεις πάνω από την νεκρή ζώνη έκαναν οι Τουρκοκύπριοι.

Κάμερα του sigmalive κατέγραψε καρέ καρέ τρία μαχητικά F5 να παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της Κύπρου πετώντας σε χαμηλό ύψος πάνω από τη νεκρή ζώνη στο Καϊμακλί.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή