Σκληρή απάντηση Στυλιανίδη σε Τούρκο για την ΑΟΖ

Συνεδρίασε η κοινοβουλευτική σύνοδος του ΝΑΤΟ στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας , έχοντας ως θέματα της ζητήματα που αφορούν την περιοχή.

Σκληρή απάντηση Στυλιανίδη σε Τούρκο για την ΑΟΖ
1'

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης πάντως, έλαβε χώρα ένα σκληρό επεισόδιο μεταξύ του πρώην Υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και Τούρκου εμπειρογνώμονα, ο οποίος τοποθετήθηκε αμφισβητώντας τα όρια της ΑΟΖ μεταξύ Κρήτης και Κύπρου, το κατά πόσο το Καστελόριζο εντάσσεται στην ελληνική ΑΟΖ αλλά και την πρόσφατη ενεργειακή συμφωνία Σαμαρά - Νετανιάχου για το διάδρομο του φυσικού αερίου.

Άμεση και αφοπλιστική ήταν η απάντηση Στυλιανίδη, ο οποίος τόνισε πως συνθήκες και το Διεθνές Δίκαιο εντάσσουν το Καστελόριζο στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων, ότι η νομολογία των διεθνών δικαστηρίων αναγνωρίζουν το δικαίωμα των νησιών να έχουν ΑΟΖ αλλά και τον κάλεσε δημόσια να απολογηθεί γιατί η χώρα του δεν έχει ακόμα κυρώσει το Δίκαιο της Θάλασσας όπως τόσες χώρες του κόσμου.

Βρετανίδα βουλευτής πάντως που ήταν παρούσα στο διαξιφισμό, τόνισε πως η Ελλάδα χρειάζεται τέτοιες τεκμηριωμένες παρεμβάσεις για να αναγνωριστούν τα δικαιώματα της.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή