Το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας κλείνει ελληνικούς λογαριασμούς στο twitter - Δείτε τα έγγραφα
Τουρκικές προκλήσεις: Απίστευτα πράγματα - Το καθεστώς Ερντογάν, εκτός από την συνεχιζόμενη προπαγάνδα, επιχειρεί να φιμώσει και να κλείσει ελληνικές ιστοσελίδες.
Το καθεστώς Ερντογάν επεκτείνει τα μέτρα λογοκρισίας του και στην Ελλάδα!
Δείτε το βίντεο
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ιστοσελίδας e-amyna.com:
Στις 21 Μαρτίου 2018 εκδόθηκε η υπ΄ αριθμ. 2018/2443 απόφαση του 4ου Πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου της Άγκυρας, μετά από σχετικό αίτημα του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, με την οποία ζητείται η επιβολή λογοκρισίας στο λογαριασμό Τwitter της ιστοσελίδας e-Amyna.com με πρόσχημα τη δημοσιογραφική καταγραφή των απωλειών του τουρκικού στρατιωτικού προσωπικού κατά την διάρκεια της Επιχείρησης ΚΛΑΔΟΣ ΕΛΑΙΑΣ στην Συρία.
Πρόκειται για την πρώτη στα χρονικά απόπειρα φίμωσης Ελληνικού δημοσιογραφικού μέσου με δικαστική εντολή κατ΄απαίτηση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η «ανεξάρτητη» τουρκική Δικαιοσύνη λειτούργησε τάχιστα καθώς εξέτασε, αποδέχτηκε το αίτημα και εξέδωσε αυθημερόν την σχετική απόφαση σε αντίθεση με την υπόθεση των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών (Ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και ΕΠΟΠ Λοχία Δημητρίου Κούκλατζη), οι οποίοι κρατούνται επί 56 ημέρες χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.
Η απόπειρα φίμωσης, με νομικό προκάλυμμα, ενός ανεξάρτητου μέσου επιβεβαιώνει τη θέση πως η Τουρκία υιοθετεί τακτικές υβριδικού πολέμου κατά της Ελλάδας, ακόμη και με τη χρήση του δικαίου ως όπλου, ιδίως με το νομικό ένδυμα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας».
Δείτε την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου στη gallery του Newsbomb.gr
Το γεγονός καθ’ εαυτό δεν είναι πρωτοφανές, αναφέρει το e-amyna.com και συνεχίζει γράφοντας:
«Τα 466 από τα συνολικά 513 αιτήματα που υποβλήθηκαν στο Twitter μεταξύ Ιουνίου – Δεκεμβρίου 2017 για αφαίρεση περιεχομένου και κατάργηση λογαριασμών χρηστών προήλθαν από την Τουρκία ενώ
υπό την ηγεσία του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας Recep Tayyip Erdoğan, o οποίος είχε χαρακτηρίσει το Twitter ως τη «μεγαλύτερη απειλή για την κοινωνία», υποβλήθηκαν 3.828 αιτήματα με δικαστικές αποφάσεις για αφαίρεση περιεχομένου από τις συνολικά 6.138.
Πρόκειται όμως, εξ όσων γνωρίζουμε, για την πρώτη απόπειρα φίμωσης Ελληνικού δημοσιογραφικού μέσου από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο με δικαστική εντολή, στόχος της οποίας, πέραν της αφαίρεσης περιεχομένου και του αποκλεισμού πρόσβασης, ενδέχεται να είναι και η απόκτηση πρόσβασης σε προσωπικά δεδομένα των διαχειριστών όπως η διεύθυνση IP».
Διαβάστε επίσης:
Φωτογραφίες και χάρτες: Πού βρίσκονται καταφύγια στην Αθήνα σε περίπτωση πολέμου
Νέα Σμύρνη: Αυτή είναι η 22χρονη που πέταξε το μωρό της στον ακάλυπτο (Δείτε φωτογραφίες)