«Το Πολυτεχνείο ζει» - Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν σε μία Αθήνα - φρούριο

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 20:00 το απόγευμα της Τρίτης (17/11/2015) η πορεία που πραγματοποιήθηκε για την 42η επέτειο του Πολυτεχνείου χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.
«Το Πολυτεχνείο ζει» - Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν σε μία Αθήνα - φρούριο
2'

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας στην πορεία συμμετείχαν περίπου 15.000 κόσμος οι οποίοι τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων του Πολυτεχνείου.

Κατά τη διάρκεια της πορείας η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς να σημειωθούν επεισόδια συμμετείχαν πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων μπλοκ των αντιεξουσιαστών, μέλη του ΠΑΜΕ, το ΚΚΕ, ο Σύνδεσμος Εξορισθέντων και Φυλακισθέντων (ΣΦΕΑ), η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΛΑΕ.

Σημειώνεται ότι η πορεία έγινε υπό την επίβλεψη ισχυρής αστυνομικής δύναμης υπό των φόβο επεισοδίων. Περίπου 7.000 αστυνομικοί βρίσκονταν σε επιφυλακή από το πρωί της Τρίτης περιπολώντας δημόσια κτήρια, υπουργεία και τράπεζες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο επιθέσεων από κουκουλοφόρους.

Παράλληλα ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. που πετούσε πάνω από την Αθήνα ενημέρωνε συνεχώς το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ για την εξέλιξη της πορείας.

Οι λίγες στιγμές έντασης κατά τη διάρκεια της πορείας ήταν όταν Λαφαζάνης και Στρατούλης προσπάθησαν να ακολουθήσουν την πορεία και δέχθηκαν φραστικές επιθέσεις από αντιεξουσιαστές. Αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Σημειώνεται ότι πριν την έναρξη της πορείας σημειώθηκαν δύο συλλήψεις για κατοχή κροτίδων.

Δείτε ΕΔΩ πως κατέγραψε το Newsbomb.gr την σημερινή ημέρα.

Η πορεία σταμάτησε προς στιγμήν μπροστά από την γαλλική Πρεσβεία αποδίδοντας φόρο τιμής στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι.

Από τα συνθήματα της πορείας πέρα από τα «Το Πολυτεχνείο ζει», «Ο Τεμπονέρας ζει» και «Το Πολυτεχνείο δεν ήταν γιορτή. Ήταν εξέγερση και πάλι λαϊκή» που ήταν τα κύρια ακούστηκαν και συνθήματα κατά της ενδεχόμενης ανάμειξης της Ελλάδας σε επίθεση στη Συρία.

Χαρακτηριστικό είναι το σύνθημα που ακούστηκε από φοιτητές «Φονιάδες των λαών, ιμπεριαλιστές, οι βόμβες σας γεννάνε τους τζιχαντιστές».

Ένταση κατά στην Πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ

Το πρωί της Τρίτης (17/11) ένταση επικράτησε στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, όταν εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ κατέφθασαν στο χώρο για να καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο για τους νεκρούς της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Μέλη φοιτητικής παράταξης της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς προπηλάκισαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, απωθώντας τα, αρπάζοντας από τα χέρια τους το στεφάνι και φωνάζοντας συνθήματα εναντίον τους και κατά της κυβέρνησης.

Λίγα λεπτά μετά εκτονώθηκε η ένταση και ξεκίνησε η κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους φορέων, συνδικάτων και κομμάτων (ΚΚΕ, ΛΑΕ, ΠΑΣΟΚ) και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Δείτε παρακάτω πως το Τwitter κατέγραψε την σημερινή (17/11) μέρα με το hashtag #polytexneio

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή