Στο «κόκκινο» η αγωνία για τους σεισμούς στην Ηλεία - Κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή
Κλειστά είναι και σήμερα, Παρασκευή, τα σχολεία των δήμων Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Πηνειού, με τους κατοίκους της Ηλείας να εκφράζουν έντονη ανησυχία για τους σεισμούς των τελευταίων ημερών.
Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι πέρασαν ένα ακόμη 24ωρο με δονήσεις και τη -γνωστή, τρομακτική- βοή.
Οι ίδιοι αναφέρουν ότι δεν έχουν χάσει τη ψυχραιμία τους, όμως ζητούν επίσημη ενημέρωση για τη σεισμική δραστηριότητα από τις αρμόδιες Αρχές.
«Δύο μήνες τώρα ζούμε με αυτό το πρωτόγνωρο για μας φαινόμενο και δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση από το Γεωδυναμικό, από το Αστεροσκοπείο, από γεωλόγους» ανέφεραν, χαρακτηριστικά, μιλώντας στην τοπική εφημερίδα «Πατρίς».
Την ανησυχία ενέτειναν οι δηλώσεις του σεισμολόγου Γεράσιμου Παπαδόπουλου ο οποίος υποστήριξε ότι δεν αποκλείεται οι δονήσεις των τελευταίων ημερών να είναι «προάγγελοι» ενός πιο ισχυρού σεισμού.
Κλιμάκιο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στην περιοχή για τους σεισμούς
Στην περιοχή έχει μεταβεί από χθες, Πέμπτη, ειδικό κλιμάκιο επιστημόνων και τεχνικών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Το κλιμάκιο εγκατέστησε στην περιοχή δίκτυο φορητών σεισμογράφων με στόχο τη λεπτομερή και πλήρη καταγραφή της σεισμικής δραστηριότητας.
Οι σεισμογράφοι θα παραμείνουν στην περιοχή για όσο χρειαστεί, διεμήνυσαν οι αρμόδιοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.
H σχετική ανάρτηση του Γεράσιμου Χουλιάρα
Σε αυξημένη επιφυλακή ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης για το «ασυνήθιστο φαινόμενο»
Ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης εξέδωσε ανακοίνωση για τους σεισμούς με στόχο να καθησυχάσει τους κατοίκους.
Στην ανακοίνωση τονίζει ότι η δημοτική Αρχή βρίσκεται σε ετοιμότητα «για την αντιμετώπιση όλων των καταστάσεων που μπορεί να προκύψουν», συνιστώντας «ψυχραιμία όσο είναι δυνατόν στους Δημότες μέχρι την πλήρη εξέλιξη και εκτόνωση του ασυνήθιστου αυτού φαινομένου».
Ο δήμος μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι σύμφωνα με την γνώμη των ειδικών σεισμολόγων οι σεισμοί γίνονται ιδιαίτερα αισθητοί λόγω του πολύ μικρού εστιακού βάθους και του γεγονότος ότι το επίκεντρο βρίσκεται στη ξηρά και πολύ κοντά στην πόλη της Ανδραβίδας.