Φωτιά Ζάκυνθος: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα (16/9) στο νησί

Φωτιά ΤΩΡΑ: Ολονύχτια είναι η μάχη των πυροσβεστών με την μεγάλη φωτιά που κατακαίει από το πρωί της Κυριακής (15/9) δασική έκταση στη Ζάκυνθο, στα χωριά Αγαλάς και Κερί
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ / INTIME
2'

Εφιαλτική νύχτα για το χωριό Κερί στην Ζάκυνθο, όπου η πύρινη λαίλαπα συνεχίζει να καίει απο τις 11:00 το πρωί της Κυριακής ένα πανέμορφο πευκοδάσος που υπήρχε στην περιοχή.

Στο σημείο βρίσκονται 52 οχήματα με 171 πυροσβέστες όπου έχουν έρθει από όλα τα μέρη της Ελλάδας ώστε να συνδράμουν το έργο των Ζακυνθινών πυροσβεστών, που από το πρωί δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Παράλληλα, στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν δύο ομάδες ΜΕΤΠΕ και εννέα ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν 13 υδροφόρες και πέντε μηχανήματα έργου της Περιφέρειας και του ΟΤΑ.

Με το πρώτο φως την ημέρας εναέρια μέσα θα αρχίσουν ρίξεις νερού ώστε να βοηθήσουν τις επίγειες δυνάμεις.

Σύμφωνα με το zantepress24..gr μετά την εκκένωση των δύο χωριών Αγαλά και Κερίου, στο Κερί τόπος συγκέντρωσης των κατοίκων έχει οριστεί η Λίμνη Κερίου ενώ στον Αγαλά βρίσκονται σε ετοιμότητα οι κάτοικοι καθώς και το ΚΤΕΛ Ζακύνθου μιας και λεωφορεία του βρίσκονται στην περιοχή , σε περίπτωση που χρειαστεί να μετακινηθούν οι κάτοικοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Κλειστά σχολεία

Από τον Δήμο Ζακύνθου ανακοινώνεται ότι μετά από απόφαση του Δημάρχου Ζακύνθου, για σήμερα 16 Σεπτεμβρίου 2019 ,το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο του Κερίου θα παραμείνουν κλειστά.

Επίσης δεν θα εκτελεστούν με τα μέσα μεταφοράς οι μετακινήσεις των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τα χωριά Κερί και Αγαλά.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στα ακόλουθα σημεία:

Οι οδηγοί παρακαλούνται να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους προς τις παραπάνω περιοχές για να διευκολύνεται η κίνηση των οχημάτων άμεσου ανάγκης.

  • Απαγόρευση κίνησης οχημάτων με κατεύθυνση την περιοχή Κερί, στην διασταύρωση Λιθακιάς της Επ. Ζακύνθου -Κερίου.
  • Απαγόρευση κίνησης οχημάτων με κατεύθυνση την περιοχή του Αργαλά, στην
  • διασταύρωση της Ε.Ο Ζακύνθου Κοιλωμένου.
  • Aπαγόρευση κίνησης οχημάτων προς την λίμνη Κερίου.

Δείτε στην gallery φωτογραφίες:

Δείτε βίντεο από την περιοχή: