Κορονοϊός: 59 νεκροί στην Ελλάδα - 99 νέα κρούσματα - 1.613 στο σύνολο

Κορονοϊός: Η ενημέρωση του καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, από το υπουργείο Υγείας σχετικά με την πορεία του ιού στη χώρα μας

Κορονοϊός: 59 νεκροί στην Ελλάδα - 99 νέα κρούσματα - 1.613 στο σύνολο
Intime News
2'

Ακόμα έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εξαιτίας του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 59 εκ των οποίων 44 άντρες και 15 γυναίκες.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 99, την Παρασκευή (03/04/2020), ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 1.613. Στα συνολικά κρούσματα περιλαμβάνονται και 119 κρούσματα που έχουν καταγραφεί στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που βρίσκεται σε καραντίνα στον Πειραιά.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, 92 είναι διασωληνωμένοι, με μέσο όρο ηλικίας τα 66 έτη. Παράλληλα, έντεκα ασθενείς κατάφεραν να βγουν από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας το τελευταίο 24ωρο.

Επιπλέον, όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας έχουν διενεργηθεί 22.437 εργαστηριακά τεστ.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδας βλέπει την πορεία της επιδημίας με μια συγκρατημένη αισιοδοξία, τονίζοντας πως υπάρχουν «μικρά, αισιόδοξα μηνύματα, μια βραδεία αύξηση, ίσως αργότερα να έχουμε και μείωση, αλλά αυτό εξαρτάται μόνον από εμάς» και πρόσθεσε ότι μπορούμε να χαρούμε αλλά να θυμάστε ότι γρήγορα μπορούμε να φθάσουμε στο άλλο άκρο συστήνοντας την πλήρη και πιστή εφαρμογή των μέτρων.

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του κ. Τσιόδρα:

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Προσοχή - Αυτό είναι το σύμπτωμα που δεν πρέπει να αγνοήσει κανείς

Κορονοϊός - Σοκαριστική ανακάλυψη - Μπορεί να εξαπλωθεί και μέσω του αέρα

Κορονοϊός: Πότε θα τελειώσει ο εφιάλτης που ζούμε; Τα τέσσερα σενάρια

Κλείνουν οι παραλίες Πάτρας και Βόλου

Η αντιμετώπιση της πανδημίας αποτελεί κοινό στοίχημα για τον κρατικό μηχανισμό, για τον κάθε πολίτη, τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ενημέρωσε ότι στη δομή μεταναστών στη Ριτσώνα έγιναν ιχνηλατήσεις και κάποια τεστ σε επαφές της νοσούντος αναφέροντας ότι «έχουμε ολοκληρώσει περίπου σε 90 δείγματα».

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι 121 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο επιβατηγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και 216 αρνητικοί στον ιό.

Ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε ο περιορισμός κίνησης πολιτών από το Σάββατο (04/04) και για 14 ημέρες στη παραλιακή ζώνη της Πάτρας, και συγκεκριμένα στην περιοχή Νότιο Πάρκο και στην περιοχή Πλαζ Αγιάς.

Επίσης, αποφασίστηκε ο περιορισμός κίνησης πολιτών στην παραλία του Βόλου από τη Δευτέρα (06/04) και για 14 ημέρες.

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του κ. Χαρδαλιά:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα δύο βασικά συμπτώματα που έχουν σχεδόν όλοι

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή