Ταξίδι στα νησιά με ασφάλεια και ταχύτητα για το καλοκαίρι που όλοι αξίζουμε

Τα ελληνικά νησιά μας περιμένουν να ζήσουμε και φέτος το ελληνικό καλοκαίρι, που ειδικά τώρα έχουμε όλοι ανάγκη, περισσότερο από ποτέ. Το ταξίδι με το πλοίο στα νησιά όμως, είναι φέτος πιο περίπλοκο από ό,τι στο παρελθόν.
6'

Πάντοτε μας ενδιέφερε η ασφάλεια όμως, φέτος πολύ περισσότερο. Πάντοτε μας ενδιέφερε η ταχύτητα, αλλά αυτό το καλοκαίρι έχουμε περισσότερους λόγους να θέλουμε να φτάσουμε όχι μόνο με ασφάλεια, αλλά και πιο γρήγορα στους προορισμούς μας. Πάντοτε μας ενδιέφερε η άνεση, αλλά τώρα, μετά από μία τόσο πιεστική χρονιά, είναι ένα από τα πιο μεγάλα ζητούμενα για τα ταξίδια μας.

Ακόμα, λοιπόν, και εάν η επιλογή του καλοκαιρινού μας προορισμού έγινε σχετικά εύκολα - τα δεκάδες ελληνικά νησιά είναι, άλλωστε, όλα πανέμορφα - η αλήθεια είναι πως η οργάνωση του ταξιδιού και η επιλογή του πλοίου, μετατράπηκαν σε ζητήματα που απαιτούν πολύ πιο προσεκτικούς χειρισμούς. Διότι γνωρίζουμε πως το φετινό καλοκαίρι είναι διαφορετικό ως προς την ασφάλεια της δημόσιας υγείας και πως είναι ζήτημα ατομικής ευθύνης η σωστή μας συμπεριφορά, η συμμόρφωση με τις υποδείξεις των τοπικών αρχών και ο σεβασμός των κανόνων, κατά τη διάρκεια των διακοπών μας. Είναι δεδομένο πως ταξιδεύουμε με πολλές μάσκες στις αποσκευές μας, πως κρατάμε από όλους και σε κάθε περίπτωση τις απαραίτητες κοινωνικές αποστάσεις, καθώς επίσης ότι πλένουμε τα χέρια μας όσο πιο συχνά μπορούμε, είστε σε βρύση με τρεχούμενο νερό και σαπούνι, είτε με το έτερο απαραίτητο αξεσουάρ του καλοκαιριού, το αντισηπτικό μας.

Υπάρχουν όμως, και άλλα στοιχεία που αξίζει να λάβουμε υπόψη μας σε ό,τι αφορά στα ταξίδια μας στα νησιά φέτος και η λίστα που ακολουθεί μπορεί να μας βοηθήσει να προετοιμαστούμε καταλλήλως.

Φέτος δίνουμε προτεραιότητα στο ταξίδι

Είτε ταξιδεύουμε με τα παιδιά μας, είτε μόνοι μας, με το ταίρι ή την παρέα μας, έχουμε κατανοήσει πλήρως πως και το ίδιο το ταξίδι είναι μέρος των διακοπών και εξίσου σημαντικό -αν όχι περισσότερο- με τον προορισμό. Είναι δεδομένο πως το ταξίδι με πλοίο προς τα περισσότερα νησιά διαρκεί κάποιες ώρες και εμείς, θέλουμε να το περάσουμε όσο το δυνατόν ασφαλέστερα και άνετα. Το ιδανικό σενάριο, λοιπόν, είναι να μην χρειαστεί να περάσουμε μια ολόκληρη μέρα από τις λιγοστές των διακοπών μας εν πλω, αλλά αντίθετα να φτάσουμε στον προορισμό μας όσο πιο γρήγορα γίνεται. Το μεγάλο ζητούμενο συνεπώς είναι να βρούμε ποιο πλοίο μας εξυπηρετεί, αλλά και ποιο ικανοποιεί όλες μας τις απαιτήσεις, από τις οποίες φυσικά, ειδικά φέτος, δεν υποχωρούμε «ούτε βήμα». Αυτός είναι ο λόγος που αυτό το καλοκαίρι, επιλέγουμε με περισσότερη προσοχή τα πλοία με τα οποία θα ταξιδέψουμε. Στην δική μας περίπτωση, η ταξιδιωτική μας έρευνα μας οδήγησε φέτος στα ταχύπλοα της SEAJETS. Το γιατί δεν είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτό: Φαντάζουν ως η ιδανική επιλογή, αφού συνδέουν τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και του Ηράκλειου Κρήτης με 30 νησιά του Αιγαίου, με ασφάλεια, άνεση και φυσικά, πιο γρήγορα από ποτέ!

Ειδικά φέτος που αξιολογούμε ως σημαντικότερη την ασφάλειά μας και την υγεία τη δική μας και των αγαπημένων μας, η SEAJETS ξεχωρίζει διότι εφαρμόζει από την αρχή της πανδημίας ύψιστα πρωτόκολλα ασφαλείας στα πλοία της. Αξίζει απλώς να αναφέρουμε ότι τα πλοία της είναι εφοδιασμένα με εξοπλισμό κλιματισμού ειδικής, εξελιγμένης τεχνολογίας, που προσφέρει ενισχυμένη απορροφητική ικανότητα και αποτελεσματικότητα, ενώ θεωρείται ανάλογος με εκείνον που διαθέτουν τα αεροπλάνα. Παράλληλα, η εταιρεία έχει υιοθετήσει ευέλικτη πολιτική ακυρώσεων, σεβόμενη τη θέση των πελατών της και την μεταβλητότητα της κατάστασης, ενώ εξυπακούεται ότι η αυστηρή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων στο σύνολο του στόλου, είναι ύψιστη προτεραιότητα.

Ταξιδεύουμε με τους πρωταθλητές

Ένα ακόμη ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο που αφορά στα ταξίδια με τη SEAJETS -και εξηγεί το γιατί όλο και περισσότεροι είναι οι ταξιδιώτες που την εμπιστεύονται φέτος- αποτελεί το γεγονός πως ο στόλος της διαθέτει δύο πλοία-πρωταθλητές στις κατηγορίες τους, που κάνουν το ταξίδι στις Κυκλάδες, μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία. Συγκεκριμένα, το WorldChampion Jet, ο πρωταθλητής κόσμου, ταξιδεύει καθημερινά από Πειραιά προς Σύρο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Ίο και Σαντορίνη και μας οδηγεί στον προορισμό μας, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ. Το επιβεβαιώνει και το γεγονός πως το συγκεκριμένο πλοίο είναι βραβευμένο με ρεκόρ Guinness για την ταχύτητα του, ενώ είναι και το πρώτο ταχύπλοο επιβατηγό πλοίο που έχει βραβευτεί ως «Πλοίο της Χρονιάς» από τα διεθνούς κύρους βραβεία «Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2019». Για τους πραγματικούς λάτρεις της ταχύτητας, αξίζει να σημειωθεί πως στο κεντρικό αίθριο του WorldChampion Jet φιλοξενείται ένα αυθεντικό μονοθέσιο της Formula 1 που μπορούν να δουν όλοι από κοντά!

Αντίστοιχα, στις αγαπημένες Δυτικές Κυκλάδες, μας πηγαίνει γρήγορα και με ασφάλεια, για πρώτη φορά φέτος, ο πρωταθλητής Αιγαίου Champion Jet 2, με καθημερινές αναχωρήσεις από Πειραιά προς Σέριφο, Σίφνο και Μήλο. Είναι το γρηγορότερο ταχύπλοο για επιβάτες και οχήματα και φτάνει στη Σέριφο σε μόλις 2 ώρες και 10 λεπτά, στη Σίφνο σε 2 ώρες και 35 λεπτά και στη Μήλο σε 3 ώρες και 25 λεπτά!

Στα πλεονεκτήματα του ταξιδιού με τη συγκεκριμένη εταιρεία δε, περιλαμβάνεται το γεγονός πως με ειδικές προσφορές και εκπτώσεις, κάνει τους δύο «πρωταθλητές των θαλασσών» προσιτούς σε όλους. Μάλιστα, ειδικά για το διάστημα από 7 έως 27 Σεπτεμβρίου, ισχύει η φθινοπωρινή προσφορά με έκπτωση 25% σε όλα τα εισιτήρια από και προς τον Πειραιά, για περιορισμένο αριθμό θέσεων (η προσφορά δεν είναι συνδυαστική με τις υπόλοιπες εκπτώσεις, για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ).

Είμαστε, λοιπόν, έτοιμοι να επισκεφτούμε τα αγαπημένα μας ελληνικά νησιά το επόμενο διάστημα. Άλλωστε, μπορεί σύμφωνα με το ημερολόγιο, την 1η Σεπτεμβρίου να αλλάζουμε εποχή, όμως εμείς γνωρίζουμε καλά πως ο καιρός είναι σύμμαχός μας για πολλές ακόμα ημέρες μετά. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε, είναι να λάβουμε υπόψη μας και να τηρήσουμε τα απαραίτητα μέτρα σε κάθε στάδιο του ταξιδιού και φυσικά, να επιλέξουμε με προσοχή τα πλοία τα οποία θα μας οδηγήσουν φέτος στους αγαπημένους μας προορισμούς.