Κορονοϊός - Ζαχαράκη: Μάσκες θα φοράνε όλοι οι μαθητές χωρίς εξαιρέσεις

Κορονοϊος: Για τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στα σχολεία  μίλησε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Κορονοϊός - Ζαχαράκη: Μάσκες θα φοράνε όλοι οι μαθητές χωρίς εξαιρέσεις
1'

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας για τα μέτρα της κυβέρνησης που αφορούν στον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν τα σχολεία υπογραμμίζει στο Open ότι θα εφαρμοστούν τα μέτρα που υποδεικνύονται από τους επιστήμονες ενώ τονίζει ότι η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία είναι σημαντική και ότι γίνεται προσπάθεια να διασφαλιστεί η κανονικότητα στις σχολικές συνθήκες ενώ μέχρι στιγμής η ημερομηνία έναρξης των σχολείων είναι η 7η Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον, η κ. Ζαχαράκη αναφέρεται στην υποχρεωτική χρήση μάσκας η οποία θα πρέπει όλοι οι μαθητές να φορούν χωρίς εξαιρέσεις.

Η φυπουργός Παιδείας ανέφερε μεταξύ άλλων πως το υπουργείο Παιδείας γνωρίζει ότι υπάρχει «διαφορετικό δυναμικό» στα τμήματα στην Ελλάδα «ανάλογα με το που βρίσκεται το κάθε σχολείο», σε συνέχεια και των αντιδράσεων για τη χθεσινή αναφορά της κ. Κεραμέως για μέσο όρο 17 μαθητών ανά τάξη.

Η ίδια τόνισε πως η πολιτεία θα ανταποκριθεί στις ανησυχίες των γονέων «με μέτρα που θα έχουν στόχο την προστασία της ασφάλειας παιδιών, γονέων, εκπαιδευτικών και έπειτα την επαναφορά την επανασύνδεση με την σχολική πραγματικότητα».

Υπενθυμίζεται πως η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς προβλέπεται για τις 7 Σεπτεμβρίου, βάσει του αρχικού σχεδιασμού, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν πρώτη Σεπτεμβρίου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ωμή απειλή πολέμου από Τσαβούσογλου: «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί και δεν θα είναι ατύχημα»

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή