Δίκη Χρυσής Αυγής: Διακοπή μετά το αίτημα Λαγού - Ζητά να απορριφθεί η Εισαγγελέας

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί με την αγόρευση της Εισαγγελέως επί των ποινών και αμέσως μετά ακολουθούν οι αγορεύσεις της υπεράσπισης.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Διακοπή μετά το αίτημα Λαγού - Ζητά να απορριφθεί η Εισαγγελέας
3'

Νέα εμπλοκή σημειώθηκε στη δίκη της Χρυσής Αυγής, μετά από το αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός. Το δικαστήριο αυτή την ώρα έχει διακόψει και αναμένεται η απόφαση για την αίτηση εξαίρεσης.

Η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί με την αγόρευση της Εισαγγελέως επί των ποινών και αμέσως μετά ακολουθούν οι αγορεύσεις της υπεράσπισης.

Μετά την απόρριψη της αίτησης που ζήτησε η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου τον λόγο έλαβε ο συνήγορος τού Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης, ο οποίος επανέλαβε στο δικαστήριο τους λόγους για τους οποίους αιτήθηκε την εξαίρεση των δικαστών ο εντολέας του.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Πλεύρης υποστήριξε ότι θεωρεί πως έγιναν παρεμβάσεις της νομοθετικής εξουσίας στην δικαστική, μετά τις δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και πολιτικών αρχηγών, και πώς θεωρεί ότι το δικαστήριο επηρεάστηκε από «όλον τον εσμό των αντιδράσεων».

Κατηγόρησε επίσης την πρόεδρο Μαρία Λεπενιώτη ότι επέτρεψε κατά τη διάρκεια της δίκης να μιλούν μάρτυρες για φασισμό, ναζισμό κτλ, αντί να τους διακόπτει καθώς -όπως είπε ο κ. Πλεύρης- το δικαστήριο δικάζει πράξεις και όχι ιδεολογίες.

Η εισαγγελέας του δικαστηρίου, Αδαμαντία Οικονόμου, χαρακτήρισε αόριστο, καταχρηστικό και απαράδεκτο το αίτημα του Γιάννη Λαγού για εξαίρεση της προέδρου και των εφετών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, ζητώντας να απορριφθεί.

Παράλληλα, κανένα ελαφρυντικό στην ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής δεν αναγνώρισε το δικαστήριο στην ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής και πιο συγκεκριμένα στους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Χρήστο Παππά, Ηλία Παναγιώταρο, Γιώργο Γερμενή και Αρτέμη Ματθαιόπουλο, που έχουν κριθεί ένοχοι για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Αυτό σημαίνει πως το πλαίσιο των ποινών δεν μπορεί πλέον να αλλάξει και είναι από πέντε έως 15 έτη κάθειρξης.

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε και για τον Γιώργο Ρουπακιά, αλλά και για όσους εμπλέκονται στη δολοφονία Φύσσα, στην επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ και στους Αιγύπτιους ψαράδες.

Σύμφωνα με την πρόεδρο, το δικαστήριο αποφάσισε τη χορήγηση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη στους βουλευτές Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο και Στάθη Μπούκουρα, του ελαφρυντικού της ειλικρινούς μεταμέλειας στον Νίκο Μίχο και του σύννομου προτέρου βίου στον Μιχάλη Αβράμη-Αρβανίτη.

Επίσης, αναγνώρισε στους καταδικασθέντες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση καθώς και για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Γεώργιο Δήμου και Γεώργιο Στάλκο, το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Τέλος, αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας στους Αναστάσιο Μάριο Αναδιώτη, Γεώργιο Χρήστο Τσακανίκα και Αριστοτέλη Χρυσαφίτη (ένταξη και υπόθεση Φύσσα), Δημήτριο Αγριογιάννη, Μάρκο Ευγενικό, Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο και Θωμά Μαριά (ένταξη και υπόθεση των Αιγύπτιων αλιεργατών) και Χρήστο Αντώνιο Χατζηδάκη (ένταξη και υπόθεση ΠΑΜΕ, που έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα).

Διαβάστε επίσης:

Oruc Reis: Συναγερμός για τρίτη φορά στις Ένοπλες Δυνάμεις - Σε ελληνική υφαλοκρηπίδα το ερευνητικό

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή