Από την πίσω πόρτα φυγάδευσαν τον Παπακωνσταντίνου
Τρεις διμοιρίες ΜΑΤ χρειάστηκε να επέμβουν για να φυγαδεύσουν τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος επιχειρούσε να ξεφύγει από τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Στελέχη της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κατέλαβαν το υπουργείο και χρειάστηκε η επέμβαση τριών διμοιριών ΜΑΤ που συγκρούστηκαν με τους καταληψίες μέσα στους διαδρόμους του υπουργείου.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναγκάστηκε να διαφύγει από το γκαράζ και υπό την προστασία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.
Νωρίτερα, ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο Γιάννης Μανιάτης συναντήθηκα με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ, που ζητά μεταξύ άλλων την απόσυρση της διάταξης που περιλαμβάνεται σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρισμού.
«Δεν νομοθετούμε κάτω από απειλές και καταλήψεις»
«Η Κυβέρνηση συνολικά και ο συγκεκριμένος υπουργός δεν νομοθετούν κάτω από απειλές και καταλήψεις» τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Παπακωνσταντίνου, καλώντας τη ΓΕΝΟΠ «να αναλάβει τις ευθύνες της σε αυτές τις κρίσιμες για τη χώρα στιγμές».
Επίσης, ο υπουργός υπεραμύνθηκε της επίμαχης διάταξης, που προβλέπει τη δυνατότητα πώλησης μεριδίου στα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρισμού, καθώς όπως είπε, αποφασίστηκε κατόπιν συνεννόησης με την Κομισιόν.
«Παρά το γεγονός ότι επανέλαβα την πρόθεση της Κυβέρνησης να διατηρήσει δημόσιο έλεγχο των δικτύων ηλεκτρισμού σε όποια διαδικασία αποκρατικοποίησης, η κατάληψη συνεχίζεται», συμπλήρωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου έχει ήδη δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της κυβερνήσεως και αναμένεται να κυρωθεί αύριο από τη Βουλή.
«Ξεπούλημα»
Από την πλευρά της, η ΓΕΝΟΠ καταγγέλλει «ξεπούλημα του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ)» καθώς και «εν κρυπτώ και παραβύστω» κατάργηση της διάταξης που προέβλεπε την διατήρηση του άμεσου ή εμμέσου σου έλεγχου του Δημοσίου στην ΑΔΜΗΕ, όπως και το δικαίωμα του Δημοσίου να διορίζει τα μέλη της Διοίκησης της Εταιρίας.