Κρούσματα σήμερα: Στα ύψη η αγωνία λόγω των πολλών διασωληνωμένων - Πού θα γίνουν νέοι έλεγχοι

Κρούσματα σήμερα: Παραμένει η έντονη ανησυχία των ειδικών καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ δεν μειώνεται. Έντονος προβληματισμός για τη νέα αύξηση θανάτων. Νέος κύκλος rapid test από τον ΕΟΔΥ.
InTime
3'

Ένα ακόμα 24ωρο στο οποίο η Ελλάδα κατέγραψε αρκετά κρούσματα ήταν το προηγούμενο. Ναι μεν ο αριθμός δεν είναι στα υψηλά επίπεδα του Νοεμβρίου, παραμένει όμως αρκετά μεγάλος και προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς. Το «κλειδί», άλλωστε, όπως έχουν αναφέρει αρκετές φορές οι αρμόδιοι επιστήμονες είναι να πέσει ο αριθμός των κρουσμάτων κάτω από τα 500.

Με τους ρυθμούς που παρατηρείται αυτή η μικρή βελτίωση το τελευταίο διάστημα, όμως, θεωρείται σίγουρο πως αυτή η καλυτέρευση της επιδημιολογικής εικόνας θα αργήσει να εμφανιστεί. Το χειρότερο όλων είναι πως παρατηρείται να μένει σταθερά υψηλός ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ. Οι 550 διασωληνωμένοι που ανακοινώθηκαν την Τρίτη είναι νούμερο που δεν επιτρέπει στο σύστημα υγείας να πάρει «ανάσα», ενώ την ίδια ώρα οι 98 νεκροί σε ένα 24ωρο προκαλούν έντονο προβληματισμό.

Ειδικότερα από τη στιγμή που έχουμε μπει στην τελική ευθεία για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ναι μεν οι οδηγίες είναι σαφείς και υπάρχουν απαγορεύσεις, οι επιστήμονες όμως συνεχίζουν να χτυπούν… καμπανάκια για τον συγχρωτισμό και τον κίνδυνο διασποράς λόγω πιθανών συναθροίσεων σε σπίτια για τα καθιερωμένα ρεβεγιόν.

Είναι ενδεικτική η ατάκα της καθηγήτριας και μέλους της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, Βάνας Παπαευαγγέλου για τον χρόνο που μπορεί να χρειαστεί ο κορονοϊός έτσι ώστε να προσβάλλει 20 άτομα σε ένα χώρο 150 τμ. Όπως εξήγησε, αν δεν τηρούνται μέτρα προστασίας και δεν φορά κανείς μάσκες, δεν θα χρειαστεί παρά μόνο οκτώ λεπτά έτσι ώστε να έχουν νοσήσει όλοι οι παρόντες!

Την ίδια στιγμή, έχει ξεκινήσει και η εφαρμογή του click away εδώ και μερικά 24ωρα. Μια διαδικασία για να κινηθεί κάπως η αγορά εν μέσω lockdown, με αυστηρά μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, με τους ειδικούς να ελπίζουν πως αυτά θα τηρηθούν. Η κυβέρνηση, άλλωστε, έχει προειδοποιήσει πως αν υπάρξει σωρεία παραβάσεων από καταστηματάρχες και καταναλωτές, τότε θα κλείσουν άμεσα και τα καταστήματα που έχουν ανοίξει υπό αυτό το καθεστώς, με τον φόβο νέας έξαρσης κρουσμάτων.

Παράλληλα, ο ΕΟΔΥ συνεχίζει να διενεργεί ελέγχους σε διάφορα σημεία ανά την επικράτεια έτσι ώστε να διαπιστώσει τυχόν εστίες μεγάλου ιικού φορτίου. Το προηγούμενο 24ωρο βρέθηκαν μόλις 20 νέα κρούσματα κορονοϊού σε πάνω 1.909 rapid test ενώ την Τετάρτη θα υπάρξει νέος κύκλος ελέγχων σε διαφορετικές περιοχές.

Εκεί θα γίνουν τα rapid test σήμερα

  • ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών: Σταθμός μετρό «Σύνταγμα», 10:00-15:00
  • ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών: Δήμος Περιστερίου, Αγ. Βασιλείου 60 (parking), 10:00-15:00
  • ΠΕ Νότιου Τομέα Αθηνών: Καλαμακίου και Ποσειδώνος (δημοτικό parking στο ύψος της πεζογέφυρας), 10:00-15:00
  • ΠΕ Θεσσαλονίκης: Ποσειδώνιο, 10:00-15:00
  • ΠΕ Θεσσαλονίκης: Καυτατζόγλειο, 10:00-15:00
  • ΠΕ 'Αρτας: Φιλοθέη 'Αρτας, 10:00-14:00
  • ΠΕ Καρδίτσας: Περιφερειακός Καρδιτσομαγούλας, 09:00-13:00
  • ΠΕ Πάρου: ΚΤΕΛ Νάουσας Πάρου, 13:00-16:00
  • ΠΕ Ρόδου: Λ. Ελευθερίας 1, Κρεμαστή Ρόδου, 11:30-15:00

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επιβεβαίωση Newsbomb.gr: Έτσι θα κάνουμε γιορτές - Τι ισχύει για ρεβεγιόν και εκκλησίες (ΦΕΚ)