Κορονοϊός - Σαρηγιάννης: Πρόωρο το άνοιγμα των σχολείων - Δεν μπορούμε να ανοίξουμε με 800 κρούσματα

Την ίδια ώρα, πάντως πληθαίνουν οι φωνές για μη άνοιγμα των σχολείων, με αρκετούς επιστήμονες να ζητούν νέα παράταση

Κορονοϊός - Σαρηγιάννης: Πρόωρο το άνοιγμα των σχολείων - Δεν μπορούμε να ανοίξουμε με 800 κρούσματα
1'

«Καμπανάκι» κινδύνου κρούει ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στο OPEN αναφορικά με την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στα αστικά κέντρα, λόγω της περιόδου των εορτών. Ο καθηγητής εκτίμησε ότι περίπου στις 7 Ιανουαρίου, όταν και λήγουν τα γενικά μέτρα του lockdown, τα καθημερινά κρούσματα θα κινηθούν κοντά στα 800.

Όπως ανέφερε κάτι τέτοιο, δεν θα επέτρεπε το άνοιγμα των σχολείων, χαρακτηρίζοντας το ως πρόωρο. Στη συνέχεια ο ίδιος υπογράμμισε ότι εισερχόμαστε στο πιο επικίνδυνο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου που λόγω καιρικών συνθηκών, υπάρχει η τάση οι χώροι να μένουν κλειστοί και να μην αερίζονται σωστά.

Την ίδια ώρα, πάντως πληθαίνουν οι φωνές για μη άνοιγμα των σχολείων, με αρκετούς επιστήμονες να ζητούν νέα παράταση παρόλο που η κυβέρνηση έχει θέση ως στόχο το πρώτο κουδούνι μετά τις γιορτές να ακουστεί στις 8 Ιανουαρίου.

Αρκετοί επιστήμονες θεωρούν παρακινδυνευμένο να ανοίξουν τα σχολεία στις 8/1, καθώς θεωρείται ότι η κινητικότητα των γονέων θα δημιουργήσει νέα αναζωπύρωση της πανδημίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πολεμικό Ναυτικό: Οι 4+1 «μνηστήρες» για τη νέα ελληνική φρεγάτα – Επισπεύδονται οι αποφάσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή