Κορονοϊός - Παπαευαγγέλου: Περίπου 4.400 ενεργά κρούσματα στην Αττική - Ανοικτά δημοτικά, γυμνάσια

Η καθηγήτρια γνωστοποίησε ότι θα συνεχίσει η λειτουργία των δημοτικών και των γυμνασίων στις «κόκκινες» περιοχές  

Κορονοϊός - Παπαευαγγέλου: Περίπου 4.400 ενεργά κρούσματα στην Αττική - Ανοικτά δημοτικά, γυμνάσια
2'

«Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε μπροστά μας μια ανηφόρα. Όλοι μαζί πρέπει να πάρουμε ανάσα και να κάνουμε κουράγιο», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια της καθηγήτριας Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με την κυρία Παπαευαγγέλου η χώρα κινδυνεύει να κοκκινίσει και πάλι, «αν δεν ελεγχθεί η κατάσταση σήμερα θα μπει η Ελλάδα στο κόκκινο». Αναφορικά με την Αττική ανέφερε «ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων υπολογίζεται στα 4.400 περίπου στην Αττική και αυξήθηκε περίπου 60% την τελευταία εβδομάδα».

Η καθηγήτρια γνωστοποίησε ότι θα συνεχίσει η λειτουργία των δημοτικών και των γυμνασίων σχολείων στις «κόκκινες» περιοχές.

Το επιδημιολογικό φορτίο σε όλη την χώρα, όπως ανέφερε στη συνέχεια η κ. Παπαευαγγέλου, έχει αυξηθεί λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο μέσος όρος θετικότητας στα τεστ βρίσκεται στο 2,3.

Όπως τόνισε η ίδια, εκτός από την Αττική, οι περιοχές που ανησυχούν τους επιδημιολόγους είναι η Χαλκίδα και η Πάτρα στις οποίες υπάρχει μεγάλη διασπορά, ενώ και η Θεσσαλονίκη έχει παρουσιάσει αύξηση κατά 30%.

Παράλληλα, ο ηλικιακός μέσος όρος των κρουσμάτων έχει κατέβει στα 43 έτη, ενώ έχει υπάρξει και άνοδος των ασθενών στα νοσοκομεία όλης της χώρας κατά μέσο όρο με 150 εισαγωγές την ημέρα.

Τέλος αναφορικά με την πληρότητα στις ΜΕΘ, το 63% των κλινών δεν χρησιμοποιείται ενώ των απλών κλινών COVID το ποσοστό βρίσκεται στο 52%.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: «Βουλιάζει» η Αττική με 558 νέες μολύνσεις, στις 158 η Θεσσαλονίκη

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή