Πανευρωπαϊκό κίνημα δικαστών κατά του Μνημονίου

«Κίνημα» ευρωπαίων δικαστών προσπαθεί να σχηματίσει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές (είτε αφορούν σε οικονομικά, είτε σε θεσμικά ζητήματα) που εφαρμόζονται σε χώρες της Ευρώπης.

Πανευρωπαϊκό κίνημα δικαστών κατά του Μνημονίου
1'

Κι’ αυτό την ίδια στιγμή που οι συνάδελφοί τους δικαστές (Συμβούλιο Επικρατείας, Ελεγκτικό Συνέδριο) σχεδόν ομόφωνα έχουν κρίνει νόμιμα και συνταγματικά τα μέτρα του Μνημονίου, με τα οποία έχουν περικοπεί μισθοί και συντάξεις.

Συγκεκριμένα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θα ηγηθεί κοινής προσπάθειας των Δικαστικών Ενώσεων κρατών μελών της Ε.Ε και συγκεκριμένα αυτών της Ισπανίας, Πορτογαλίας, Ιρλανδίας, Ιταλίας και Κύπρου, προκειμένου να διαμορφωθεί μια κοινή στάση απέναντι στα προβλήματα εφαρμογής αυτών των πολιτικών.

Με την κοινή αυτή στάση, οι Δικαστικές Ενώσεις θα επιδιώξουν τη λήψη συγκεκριμένης απόφασης στην επικείμενη συνάντηση των εκπροσώπων των Ευρωπαϊκών Δικαστικών Ενώσεων στο Άμστερνταμ, καθώς και την ευμενή τοποθέτηση της Διεθνούς Ένωσης Δικαστών.

Ήδη, προς την κατεύθυνση αυτή έχει αναπτυχθεί αλληλογραφία και τηλεφωνική επικοινωνία, ενώ υπάρχει πρόθεση προσκλήσεως των λοιπών ευρωπαίων δικαστών στην Αθήνα, προκειμένου στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης να αναπτυχθούν κοινές θέσεις, σε συντονισμό με ανάλογες ενέργειες άλλων φορέων, όπως είναι η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, το Πανεπιστήμιο Αθηνών κ.λπ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή