Κρούσματα: «Μαύρη» πρόβλεψη για τις αρχές Μαρτίου

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Για άνοδο στον αριθμό των κρουσμάτων και αυτή την εβδομάδα προειδοποίησε ο καθηγητής πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος της ελληνικής πνευμονολογικής εταιρείας, Νίκος Τζανάκης.

Κρούσματα: «Μαύρη» πρόβλεψη για τις αρχές Μαρτίου
INTIME
1'

Επικαλούμενος, δε, το μοντέλο που έχει αναπτύξει υποστήριξε ότι η πρόβλεψη είναι πως μέχρι τις 5 Μαρτίου, τα κρούσματα θα φτάσουν τα 2.000.

Όπως εξήγησε για την Αττική υπάρχει μια ιδιομορφία του επιδημιολογικού κύματος, καθώς εκεί επικεντρώνεται ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας και διευκολύνεται η μετάδοση του ιού.

Κατά τον καθηγητή Τζανάκη που μίλησε στο MEGA, αν όλα κυλήσουν ομαλά, στις 10 Μαρτίου θα είναι παγιωμένη μια αποκλιμάκωση του επιδημιολογικού κύματος και το Πάσχα θα είναι καλύτερο από πέρσι χωρίς οριζόντια μέτρα λόγω και της ανόδου της θερμοκρασίας, αλλά και του γεγονότος ότι το 20% του πληθυσμού θα είναι εμβολιασμένο.

Ωστόσο, υποστήριξε ότι πρέπει να προσέξουμε πώς θα ανοίξουμε ζητώντας να υπάρξει έρευνα ειδικά για τα σχολεία και τον βαθμό στον οποίο συμβάλλουν στην επιδημία τα παιδιά.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα δημοτικά σχολεία και οι πρώτες τάξεις του γυμνασίου μπορούν να συνεχίσουν με φυσική παρουσία ενώ για το λιανεμπόριο υποστήριξε πως πρέπει να λειτουργήσει, αλλιώς, όπως είπε, θα φέρει πολλά και σημαντικά οικονομικά προβλήματα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Το χρονοδιάγραμμα για άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου - Ο στόχος και οι ανησυχίες

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή