Εξαδάκτυλος στο Newsbomb.gr: Με επιδείνωση της πανδημίας είναι απίθανο να κάνουμε κίνηση για άνοιγμα

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Για την ραγδαία αύξηση των χθεσινών κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα, μίλησε στο Newsbomb.gr ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Εξαδάκτυλος στο Newsbomb.gr: Με επιδείνωση της πανδημίας είναι απίθανο να κάνουμε κίνηση για άνοιγμα
2'

Αναφορικά με τα στοιχεία που έχουμε αυτή τη στιγμή στα χέρια μας, σχετικά με την χθεσινή επίσημη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ, ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι «υπήρχαν προβλέψεις για 2.000 κρούσματα, ωστόσο πρόκειται για μία εξέλιξη που δεν είναι καθόλου ευχάριστη, παρόλα αυτά με δεδομένο ότι έχουμε πολύ μεγάλο αριθμό τεστ, αυτή η εξέλιξη δεν είναι κάτι που θα πρέπει να μας κάνει να πιστέψουμε ότι οι κόποι μας είναι χωρίς αποτέλεσμα και ταλαιπωρούμαστε αδίκως».

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο παράτασης του Lockdown, με βάση τα συγκεκριμένα στοιχεία, ο κ. Εξαδάκτυλος, επεσήμανε πως «Ενδεχομένως οι όλοι σχεδιασμοί για άνοιγμα της αγοράς να πάνε λίγο πιο πίσω, θα πρέπει να πάρουν αναβολή. Πριν βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα από τα αποτελέσματα μίας και μόνο ημέρας, πρέπει να περιμένουμε να δούμε και τα αυριανά αποτελέσματα, ούτως ώστε να είμαστε πιο σίγουροι. Αύριο θα ξέρουμε περισσότερες λεπτομέρειες».

«Όταν υπάρχει επιδείνωση της πανδημίας είναι αδύνατον να κάνουμε κάποια κίνηση που θα την επιτείνει», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Για την πολυπόθητη μείωση των κρουσμάτων και το πότε αναμένεται να συμβεί, ανέφερε πως υπάρχει απόδοση, ωστόσο δεν μπορεί να προβεί σε μια τέτοια πρόβλεψη.

Σχετικά με το κατά πόσο όλο αυτό που βιώνουμε εδώ και αρκετό καιρό θα μας οδηγήσει σε ένα καλύτερο και ασφαλέστερο καλοκαίρι, επεσήμανε πως «Το καλοκαίρι του 2021 θα είναι σαφώς καλύτερο από το προηγούμενο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι' αυτό, γιατί υπάρχει ένας ικανός αριθμός ανοσίας και υπάρχουν και τα εμβόλια. Αυτή είναι η πρόβλεψη που μπορούμε να κάνουμε. Το ίδιο ισχύει και για το Πάσχα που θα έρθει, χωρίς κάτι τέτοιο να σημαίνει ότι θα γυρίσουμε στο Πάσχα που κάναμε 2-3 χρόνια πριν, ωστόσο οι συνθήκες θα είναι πολύ καλύτερες για όλους».

«Η επιθυμία μας είναι να απελευθερωθούν σταδιακά οι δραστηριότητες με ασφάλεια, το ίδιος λοιπόν ισχύει και για τις μετακινήσεις», κατέληξε ο ίδιος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή