Κορονοϊός: Εκτίμηση – σοκ για έως 2.800 κρούσματα την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου

Το μοντέλο πρόβλεψης για τον αριθμό των κρουσμάτων την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου παρουσίασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Κορονοϊός: Εκτίμηση – σοκ για έως 2.800 κρούσματα την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου
INTIME
1'

Σύμφωνα με όσα είπε στον ΣΚΑΪ το μοντέλο πρόβλεψης κρουσμάτων «δείχνει» τα κρούσματα να φτάσουν την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου περίπου τα 2500.

Ωστόσο, όπως εξήγησε, «αυτή είναι μια κεντρική τιμή, δεν είναι τα ακραία της σημεία. Προς τα κάτω είναι 2200 και προς τα πάνω είναι 2800».

«Αν η μέση του τιμή είναι τα 2200, που είναι και το πιο πιθανό, το απώτατο σημείο θα είναι μέχρι 2800 κρούσματα. Αν όμως η μέση τιμή πάει στα 2500, το απώτατο σημείο θα είναι πάνω από 3000 κρούσματα» επισήμανε ο κ. Τζανάκης.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας «το θέμα με το συγκεκριμένο κύμα είναι ότι εντοπίζεται σε συγκεκριμένο σημείο της χώρας. Εντοπίζεται στην Αττική κατά τα 2/3. Η πίεση δεν διαχέεται σε όλη τη χώρα, ώστε να πέσει σαν μέσος όρος σε όλα τα μέρη, αλλά επιβαρύνει πάρα πολύ την Αττική.»

Επομένως, την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το μοντέλο, είναι πιο πιθανό τα κρούσματα να φτάσουν τα 2200, με ίσως κάποιες εξάρσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: «Έκρηξη» - Ξεπέρασαν ήδη τις 1.500 οι νέες μολύνσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή