Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελία Ξάνθης διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης μετά τις εικόνες συνωστισμού που έκαναν το γύρο του διαδικτύου.
Αντικείμενο της έρευνας, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, είναι να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ευθύνες για τον συνωστισμό και εάν υπήρξε κάποιος διοργανωτής.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες η αστυνομία επέλεξε να μην έρθει σε αντιπαράθεση με τους πολίτες που συγκεντρώθηκαν αιφνιδιαστικά τόσο στην πλατεία όσο και στο ποτάμι, όπου καίνε τον καρνάβαλο.
Μόλις διαπιστώθηκε η μεγάλη συρροή του κόσμου υπήρξε μια συνεννόηση αρχικά με τις εισαγγελικές αρχές και στη συνέχεια με τις δημοτικές αρχές να σταματήσουν από τις μεγαφωνικές εγκαταστάσεις τα τραγούδια και να αντικατασταθούν με τα ηχητικά μηνύματα των περιπολικών.
«Από την αρχή της εβδομάδες κάνουμε διαδικτυακές εκδηλώσεις και έχουμε βάλει μουσική στους δρόμους της πόλης. Σκοπός μας είναι ο κόσμος να ακούει γιορτινή μουσική και να ξεφύγει λίγο από την κατάσταση που ζούμε και να θυμάται τον ιστορικό θεσμό της πόλης μας. Τα νεαρά παιδιά είναι ενθουσιώδη και μερικά από αυτά ενώ περπατούσαν στο κέντρο παράμειναν εκεί χορεύοντας. Μερικά είχαν κάποια βεγγαλικά από πέρσι, όταν όμως έγινε αντιληπτό αυτό, κλείσαμε τη μουσική από τους δρόμους και μετά από συστάσεις, συνεργάστηκαν άψογα και το πλήθος διαλύθηκε. Δεν πρέπει να καταδικάζουμε τη νεολαία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσεπελής.
Παρόλα αυτά εικόνες όπως αυτές της Ξάνθης αλλά και παρόμοιες που καταγράφηκαν το Σαββατοκύριακο σε Πάτρα και Κοζάνη έχουν προκαλέσει ανησυχία στους ειδικούς που μιλούν για «υγειονομική βόμβα» με την υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη να δηλώνει, μάλιστα, «δεν θέλω να προδικάσω κακά μαντάτα αλλά πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα εκεί όπου υπήρξε συνωστισμός θα δούμε και αντίστοιχες νοσηλείες και σε απλές κλίνες COVID και σε κλίνες ΜΕΘ».
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.
Διαβάστε επίσης:
Εμβόλιο AstraZeneca: Παγκόσμιος συναγερμός - Συνεδριάζουν ΠΟΥ και EMA - Τι ισχύει στην Ελλάδα