Έληξε η ομηρία στην Κομοτηνή - Παραδόθηκε ο 52χρονος

Έληξε στις 00:40 μετά τα μεσάνυχτα η ομηρία που κράτησε περίπου δώδεκα ώρες, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Helesi PLC, στη βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής.
1'

Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις ο 52χρονος δράστης, που πυροβόλησε και τραυμάτισε το μεσημέρι με καραμπίνα τρία άτομα στο χώρο της επιχείρησης, παραδόθηκε στις Αρχές και συνελήφθη. Ήδη ο δράστης που αναστάτωσε με την πράξη του το πανελλήνιο, κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση της Ροδόπης.

Οι δύο όμηροι είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο έχουν μεταφερθεί στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο για προληπτικούς ελέγχους.

O Δημήτρης Μανίκας ο οποίος είναι διαζευγμένος πατέρας δύο παιδιών, εισέβαλε στον εργοστάσιο Helesi στη Βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής στις 12:30 το μεσημέρι της Πέμπτης. Μάλιστα, ο ίδιος εργαζόταν στη συγκεκριμένη επιχείρηση, από οποία είχε απολυθεί πριν από εννέα περίπου μήνες.

Ο 52χρόνος δράστης κρατώντας όπλο αφού πρώτα πυροβόλησε και τραυμάτισε τον ιδιοκτήτη του εργοστασίου Θανάση Ανδριανόπουλο και έναν φίλο του.

Στη συνέχεια, και αφού οι υπόλοιποι εργαζόμενοι κάλεσαν την αστυνομία ο 52χρόνος επιτέθηκε και σε έναν εκ των αστυνομικών που έφτασε στον χώρο, τραυματίζοντάς τον.

Και οι τρεις τους μεταφέρθηκαν στον Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής όπου και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Το εργοστάσιο εκκενώθηκε ενώ ο δράστης κράτησε μέσα δύο εργαζόμενους ως ομήρους, ζητώντας να επιστρέψει στη δουλεία του.

Περισσότερα σε λίγο...

Διαβάστε επίσης:

Ένοπλος κρατά ομήρους στην Κομοτηνή- Τρεις τραυματίες