Παγώνη στο Newsbomb.gr: Αργή η μείωση ασθενών στις ΜΕΘ – Πότε θα πετύχουμε 80% στους εμβολιασμούς

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Για την πορεία της πανδημίας αλλά και των εμβολιασμών στην χώρα μας μίλησε στο Newsbomb.gr, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αττικής και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη
2'

Για αργή μείωση των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ αλλά και των εισαγωγών ασθενών covid στα νοσοκομεία κάνει λόγο στο Newsbomb.gr, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αττικής και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, υπάρχει μια σταδιακή αλλά αργή αποκλιμάκωση της πανδημίας αλλά για να δούμε ουσιαστική βελτίωση θα πρέπει να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί και να συνεχίσουμε να λαμβάνουμε τα μέτρα προστασίας.

«Αν συνεχίσουμε έτσι τους εμβολιασμούς θα πετύχουμε τον στόχο του 50% μέσα στο καλοκαίρι ώστε να χτίσουμε το πολυπόθητο τοίχος ανοσίας και αρχές Σεπτεμβρίου μπορεί να έχουμε φτάσει σε εμβολισμούς στο 80% του πληθυσμού. Τότε τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αττικής και Πειραιά.

Διψήφιος αριθμός κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη μετά από καιρό

Η πρώτη βαθιά ανάσα μετά από τρεις μήνες ήρθε από τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, καθώς για πρώτη φορά από τις 22 Φεβρουαρίου, τα κρούσματα έπεσαν κάτω από τα 1.000. Προφανώς και λόγω των λιγότερων τεστ ο αριθμός δεν είναι απόλυτα αντιπροσωπευτικός για την κατάσταση με τον κορονοϊό στη χώρα, πλην όμως ακόμα και στον ψυχολογικό τομέα είναι σημαντικό το γεγονός. Παράλληλα, μείωση εμφάνισε για ένα ακόμα 24ωρο ο αριθμός των διασωληνωμένων, ενώ δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν ακόμα 38 απώλειες συνανθρώπων μας εξαιτίας της φονικής νόσου.

Η Αττική για μια ακόμα φορά συγκέντρωσε τα περισσότερα κρούσματα σε όλη τη χώρα. Από τα συνολικά 877 κρούσματα, τα 470 εντοπίστηκαν στην Αττική, τα 90 στη Θεσσαλονίκη.

Στην Αττική τα κρούσματα κατανέμονται ως εξής:

  • Ανατολική Αττική 65
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών 69
  • Δυτική Αττική 10
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών 76
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών 144
  • Νήσοι 3
  • Νότιος Τομέας Αθηνών 43
  • Πειραιάς 60

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρατική αεροπειρατεία: Τα ερωτήματα για την παρουσία ξένων πρακτόρων στην Αθήνα