Καπραβέλος στο Newsbomb.gr: Μεγάλο το «ρεζερβουάρ» ανεμβολίαστων – Τα δύο σενάρια για το καλοκαίρι

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Πολύ ανησυχητική κρίνει την κατάσταση με την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας ο διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλος – Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο Newsbomb.gr όλα τα μοντέλα παρατήρησης δείχνουν ότι το καλοκαίρι δεν θα είναι ευκολα τα πράγματα αν δεν προχωρήσουν οι εμβολιασμοί – Προέβλεψε μείωση της επιθυμίας των πολιτών να εμβολιαστούν
2'

Για ένα «μεγάλο “ρεζερβουάρ” ανεμβολίαστων συμπολιτών μας» οι οποίοι θα αποτελέσουν… πρόσφορο έδαφος για τον ιό στο τέταρτο κύμα έκανε λόγο μιλώντας στο Newsbomb.gr ο διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλος.

Όπως εξήγησε, όσο ο κόσμος δεν εμβολιάζεται αυτή η «δεξαμενή» δεν αδειάζει και ο κίνδυνος μεγαλώνει.

Επιπλέον αναφέρθηκε στα δύο σενάρια που επικρατούν αυτή την στιγμή σε σχέση με την πορεία της πανδημίας το καλοκαίρι. Όπως είπε το πρώτο λέει ότι δεν πρόκειται να επιστρέψουμε στην κανονικότητα αν δεν επιτύχουμε ανοσία στο 90% του πληθυσμού ενώ το δεύτερο ότι θα ακολουθήσει 4ο και 5ο κύμα αλλά ακόμα δεν ξέρουμε την σφοδρότητά του. Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των εμβολιασμών και τις μεταλάξεις.

Πότε θα έρθει το 4ο κύμα

Την εκτίμηση ότι το 4ο κύμα θα έρθει μετά τον Οκτώβριο έκανε ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος, και ότι αυτό θα είναι αντίστοιχο με το 3ο.

Ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» μιλώντας στο Newsbomb.gr, έκανε έκκληση σε όλους τους πολίτες να εμβολιασρτούν αφού όπως ανέφερε αν δεν φτάσουμε στο 90% τότε δεν θα μπορούμα να μιλάμε για επιστροφή στην κανονικότητα.

Μάλιστα όπως εξήγησε κάτι τέτοιο με τους ρυθμούς που πάμε δεν πρόκειται να συμβεί φέτος με αποτέλεσμα να πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα 4ο κύμα αντίστοιχο με το τρίτο. Τέλος σημείωσε ότι η πανδημία θα μας απασχολεί τα επόμ,ένα 2 – 3 χρόνια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τρέχει η επιχείρηση «Ελευθερία» - Οι απρόθυμοι και τα προνόμια