Παγώνη στο Newsbomb.gr: Αργεί η αποκλιμάκωση – Πότε θα δούμε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας την ώρα που οι κοινωνικές δραστηριότητες ανοίγουν η μία μετά την άλλη μίλησε στο Newsbomb.gr η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνάς - Πειραιά, Ματίνα Παγώνη – Πότε εκτιμά ότι θα βλέπουμε σε καθημερινή βάση τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων – Πώς η απροθυμία των 60αρηδων να εμβολιαστούν επηρεάζει το «χτίσιμο» του τοίχους ανοσίας
2'

«Θέλει ακόμα χρόνο για να δούμε μεγαλύτερη μείωση των κρουσμάτων. Αν δεν υπάρξει κάτι που θα αλλάξει τα πράγματα, τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων σε καθημερινή βάση – με τον κανονικό αριθμό τεστ – θα δούμε από αρχές Ιουλίου».

Με τα λόγια αυτά περιέγραψε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνάς - Πειραιά, Ματίνα Παγώνη την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας αλλά και την σταθεροποίησης των κρουσμάτων σε υψηλά επίπεδα.

Αναφερόμενη στο θέμα των εμβολιασμών η κα. Παγώνη σημείωσε ότι τα πράγματα θα είναι πολύ δυσκολα - σε σχέση με το χτίσιμο της ανοσίας κατά του κορονοϊού - αν δεν εμβολιαστούν οι 50αρηδες και οι 60ρηδες.

Μάλιστα απηύθυνε έκκληση σε 50αρηδες και 60αρηδες να εμπιστευτούν την επιστήμη ώστε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Όπως ανέφερε αυτή την στιγμή το ποσοστό της ανοσίας είναι περίπου στο 22% και ο στόχος είναι το 50% τέλος Ιουνίου και 75% τέλος Αυγούστου - 80% αρχές Σεπτεμβρίου, για αυτό πρέπει να τρέξουν οι εμβολιασμοί.

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για τους 25-29

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για κλείσιμο ραντεβού για εμβολιασμό των ατόμων ηλικίας 25-29 ετών με τα εμβόλια Pfizer και Moderna στις 10/6, ανακοίνωσε προ ημερών ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19. Η κατηγορία αυτή των πολιτών είχε πρόσβαση μέχρι τώρα μόνο στο εμβόλιο Johnson & Johnson.

Ο Γενικός Γραμματέας σημείωσε ότι προσεγγίσαμε το στόχο για την επίτευξη περίπου 6.2250.000 εμβολιασμών, με περίπου 4 εκατομμύρια πολιτών να έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση ήτοι το 38% ενώ 2,35 εκατομμύρια έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, δηλαδή 22%.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση μέτρων: Πότε επανέρχεται η μουσική στην εστίαση – Τι αλλάζει σε γάμους και ωράριο κυκλοφορίας