Κορονοϊός: Σταθερά ψηλά τα επιδημιολογικά δεδομένα – Όλα τα στοιχεία στο Infographic του Newsbomb.gr

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Σε υψηλά επίπεδα συνεχίζουν να κυμαίνονται τα κρούσματα στην Ελλάδα. Ανησυχία για τη διασπορά σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας. Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr.
2'

Για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, και έκτη το τελευταίο επταήμερο, η χώρα κατέγραψε πάνω από 2.000 κρούσματα σε ένα 24ωρο. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή (16.07) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.691 νέες μολύνσεις στη χώρα, ενώ δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν ακόμα 14 θάνατοι εξαιτίας του ιού. Παράλληλα, 123 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία να είναι 101 και πάνω από τον μέσο όρο (92) του επταημέρου.

Η κατάσταση, συνεπώς, μόνο εύκολη δεν είναι καθώς όπως επισημαίνουν οι ειδικοί η μετάλλαξη «Δ» έχει σχεδόν επικρατήσει στη χώρα και αυτό ευνοεί την αθρόα διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα. Ενδεικτικό είναι πως και πάλι η θετικότητα κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα, καθώς την Παρασκευή (16.07) έφτασε στο 3,07% με τα ποσοστά της να είναι υψηλά από την αρχή του Ιουλίου.

Τα περισσότερα κρούσματα, όπως συμβαίνει συνήθως, εντοπίστηκαν και πάλι στην Αττική η οποία κατέγραψε 1.216 μολύνσεις σε ένα 24ωρο. Έντονη ανησυχία υπάρχει για την Κρήτη, όπου καταγράφηκαν 275 νέα κρούσματα αλλά και για τη Θεσσαλονίκη που συνέχισε κι αυτή με τριψήφιο αριθμό, φτάνοντας στα 184 κρούσματα.

Προβληματισμός, και παρακολούθηση των δεδομένων, υπάρχει στους ειδικούς και για περιοχές όπως η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Πάρος και η Ίος με τον κ. Χαρδαλιά την Πέμπτη να μην αποκλείει ακόμα και την επιβολή περιοριστικών μέτρων.

Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ελλάδα την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021Newsbomb.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.691 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 14 θάνατοι σε 24 ώρες, 123 οι διασωληνωμένοι