Πρόεδρος Πυροσβεστών: Εκτιμώ πως μέχρι αύριο το πρωί ο εφιάλτης θα έχει τελειώσει στην Εύβοια

Φωτιά στην Εύβοια: Τη συγκρατημένη αισιοδοξία του πως ότι σήμερα το βράδυ ή μέχρι αύριο το πρωί, ο εφιάλτης του πύρινου μετώπου στην Εύβοια θα έχει τελειώσει, εξέφρασε στον ΣΚΑΙ ο Δημήτρης Σταθόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Πυροσβεστικού Σώματος.

Πρόεδρος Πυροσβεστών: Εκτιμώ πως μέχρι αύριο το πρωί ο εφιάλτης θα έχει τελειώσει στην Εύβοια
AP Photo/Petros Karadjias
2'

Η καταστροφική πυρκαγιά που καίει εδώ και έξι ημέρες την Εύβοια δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο στο πέρασμά της. Ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της χώρας, δίπλα στην Αθήνα, βλέπει το βόρειο τμήμα του να έχει «σβήσει» από τον χάρτη καθώς εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα έχουν γίνει στάχτη, σπίτια, περιουσίες και δάση καταστράφηκαν με περισσότερους από 3.000 πολίτες αυτή τη στιγμή να είναι άστεγοι καθώς υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους έτσι ώστε να σώσουν τις ζωές τους.

Ο Δημήτρης Σταθόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Πυροσβεστικού Σώματος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, εξέφρασε τη συγκρατημένη αισιοδοξία του πως μέχρι αύριο το πρωί ο εφιάλτης στην Εύβοια θα έχει τελειώσει.

«Να μην λέμε μεγάλα λόγια, αλλά εκτιμώ ότι θα έχουμε τελειώσει με την φωτιά στην Εύβοια σήμερα το βράδυ ή αύριο το πρωί.», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθόπουλος.

Ωστόσο όπως δήλωσε το μέτωπο στην Εύβοια μας προβληματίζει ιδιαίτερα: «Οι συνάδελφοί μου με ενημερώνουν για απίστευτες θερμοκρασίες στην περιοχή».

Στάθηκε δε, στην βοήθεια που έχει ήδη καταφθάσει στην Εύβοια από πυροσβεστικές δυνάμεις του εξωτερικού: « Είναι πολύτιμη η βοήθεια από τους Ρουμάνους συναδέλφους μας που επιχειρούν στο Προκόπι και από τις ομάδες πεζοπόρων 100 Ουκρανών.»

Όπως είπε το πύρινο μέτωπο πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα καθώς οι πυροσβέστες έχουν υπερβάλλει των δυνάμεών τους: «Οι πυροσβέστες είναι εξαντλημένοι. Ούτε νερό δεν προλαβαίνουν να πιούν. Δεν αντέχει ο ανθρώπινος οργανισμός σε αυτές τις συνθήκες».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αιματηρή ληστεία στο κέντρο της Αθήνας - Το θύμα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή