Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Οι τελευταίες σκέψεις στην κυβέρνηση για το μέτρο

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός παραμένει στο τραπέζι με τον Γιάννη Οικονόμου να αποκαλύπτει τα επόμενα βήματα

Υποχρεωτικός εμβολιασμός
Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός παραμένει στο τραπέζι με τον Γιάννη Οικονόμου να αποκαλύπτει τα επόμενα βήματα
INTIME
2'

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει επέκταση του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού στο πλαίσιο των ανακοινώσεων που θα κάνει στις 12 το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ρωτήθηκε το πρωί της Τρίτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αποκαλύπτοντας τις σκέψεις που υπάρχουν για το θέμα στην κυβέρνηση.

Αν και είπε ότι το ενδεχόμενο της επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού «είναι στο τραπέζι» εντούτοις, όπως συμπλήρωσε «κανείς δεν είναι ώριμος να πει ποιος κλάδος θα είναι ο επόμενος». «Όχι, δεν υπάρχει επέκταση της υποχρεωτικότητας αυτή τη στιγμή» πρόσθεσε ο Γιάννης Οικονομου.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο ρυθμός των εμβολιασμών παρουσιάζει σημαντική βελτίωση με τα ραντεβού να έχουν αυξηθεί και να έχουν φτάσει τα 15.000 με 20.000 την ημέρα. Ειδικά, δε, για το ιατρικό προσωπικό είπε ότι στην πλειοψηφία του έχει εμβολιαστεί «ωστόσο υπάρχει μία μερίδα υγειονομικών που δεν έχει εμβολιαστε»ί.

Ως προς του εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ο Γιάννης Οικόνομου είπε ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα μπουν σε αναστολή όπως προβλέπεται σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το υπουργείο Υγείας έχει κάνει προετοιμασία για επιχειρησιακά σχέδια για το πως θα λειτουργήσουν αυτές οι δομές την επόμενη κιόλας μέρα χωρίς να αντιμετωπίσουν πρόβλημα.

Ο κ. Οικονόμου κλήθηκε να σχολιάσει, επίσης, το ποσοστό των εμβολιασμών, το οποίο βρίσκεται λίγο παραπάνω από το 50%. «Σε μία σημαντική μερίδα πολιτών μας υπάρχει η αντίληψη να αντιστέκεται στο εμβόλιο. Να δεχτώ ότι υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια πειθούς και ενεργοποίησης. Δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί κανένας ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να πείσει τον καθένα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Ήταν ένα κίνητρο και μία ανάσα δυνατότητας σε μία γενιά που βίωσε σε μεγάλη ένταση τους περιορισμούς».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Με 10 ευρώ τα τεστ για τους ανεμβολίαστους - «Κλειδί» η μάσκα για το εύρος του μπλόκου

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή