«Καμπανάκι» Τζανάκη στο Newsbomb.gr: Αύξηση κρουσμάτων σε αστικά κέντρα με την επιστροφή εκδρομέων

Τα επιδημιολογικά δεδομένα παραμένουν ανησυχητικά, μια ημέρα πριν μπει ο Σεπτέμβριος που έχει χαρακτηριστεί ως ο πιο δύσκολος μήνας στη μάχη με το νέο κύμα κορονοϊού από τους ειδικούς - Τι λέει στο Newsbomb.gr για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης - Τι θα συμβεί με την επιστροφή των εκδρομέων 

«Καμπανάκι» Τζανάκη στο Newsbomb.gr: Αύξηση κρουσμάτων σε αστικά κέντρα με την επιστροφή εκδρομέων
INTIME
2'

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στο Newsbomb.gr αναφέρθηκε στις εκτιμήσεις του μοντέλου της Κρήτης που μελετά με την ομάδα του.

Όπως ανέφερε, αυτό που βλέπουμε να συμβαίνει είναι μια επιπέδωση της κορύφωσης της πανδημίας με τα κρούσματα να μην ανεβαίνουν πάνω από τα 3.500 - 3.700.

Σύμφωνα με τον καθηγητή ωστόσο με την επιστροφή των εκδρομέων τον Σεπτέμβριο είναι πολύ πιθανό να δούμε αύξηση των κρουσμάτων στα αστικά κέντρα, όπως την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Ο αριθμός τους, όπως εξηγεί, θα εξαρτηθεί από την πορεία των εμβολιασμών αλλά και την χρήση της μάσκας.

Η κατάσταση στη χώρα

Την Τρίτη (31.08), ανακοινώθηκαν 3.628 κρούσματα, ενώ στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 344 συμπολίτες μας. Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν και 22 νέοι θάνατοι.

Συγκεκριμένα, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.628, εκ των οποίων 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 587.964 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 51.1% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 206 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.404 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 22, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.691 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανασχηματισμός: Τα κλικ από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης - Τα μηνύματα των υπουργών

Επιδείνωση του καιρού: Πού θα βρέχει την Τετάρτη - Τοπικές μπόρες στην Αττική

Έκθετος ο Ευάγγελος Αποστολάκης – Όλο το παρασκήνιο της μη αποδοχής

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή