Καπραβέλος στο Newsbomb.gr: Στην «κόψη του ξυραφιού» το ΕΣΥ και ακόμα δεν έχει χαλάσει ο καιρός

Μπορεί η πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, να δείχνει σημάδια σταθεροποίησης σε υψηλά ποσοστά βεβαίως, ωστόσο ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το επόμενο διάστημα - Τι λέει στο Newsbomb.gr για την πίεση που ήδη δέχεται το ΕΣΥ λόγω κορονοϊού
Ο κ. Καπραβέλος ανέφερε ότι το ΕΣΥ βρίσκεται στην «κόψη του ξυραφιού» και ακόμα δεν έχουμε δει τα αποτελέσματα από την επιστροφή των εκδρομέων ούτε έχει χαλάσει ο καιρός.
INTIME
3'

«Καμπανάκι», για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας έκρουσε μιλώντας στο Newsbomb.gr o διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

Όπως τονίζει αυτήν τη στιγμή πολύ ανησυχητική είναι η αύξηση των θανάτων. Επίσης ο κ. Καπραβέλος ανέφερε ότι στο νοσοκομείου «Παπανικολάου» από τους 20 ασθενείς στις ΜΕΘ οι 19 είναι ανεμβολίαστοι ενώ στις κλίνες covid από τους 40 ασθενείς οι 10 μόνο είναι εμβολιασμένοι και δεν νοσούν τόσο βαριά όσο οι υπόλοιποι 30.

Σημείωσε ακόμα ότι το ΕΣΥ βρίσκεται στην «κόψη του ξυραφιού» και ακόμα δεν έχουμε δει τα αποτελέσματα από την επιστροφή των εκδρομέων ούτε έχει χαλάσει ο καιρός για να ξεκινήσουν οι συνωστισμοί σε κλειστούς χώρους.

Σε σχέση με τα εμβόλια ο κ. Καπραβέλος είπε ότι αν ξεκινήσουν οι πραγματικές μεταλλάξεις όχι οι παραλλαγές όπως τώρα θα... αχρηστευτούν οπότε η μόνη λύση είναι να εμβολιαστούμε όλοι ώστε να εκριζωθεί ο ιός αλλιώς θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό τον τρόπο τα επόμενα χρόνια.

Η κατάσταση στη χώρα

Με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 02 Σεπτεμβρίου 2021 (ώρα 15:00), τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.840, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 593.668 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.1% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 173 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.456 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 33, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.777 θάνατοι.

Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 362 (59.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 83.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συγκίνηση για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη - Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το σπίτι του

Νεκρός σε τροχαίο ο Mad Clip: Τα πρώτα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. – Τα βίντεο και οι μαρτυρίες

Μίκης Θεοδωράκης: Τι συμβαίνει όταν στη χώρα κηρύσσεται «εθνικό πένθος»

Mad Clip: Η πρώτη ανάρτηση της Ελένης Φουρέιρα μετά τον θάνατό του (photo)