Καπραβέλος στο Newsbomb.gr: Αν δεν εμβολιαστούμε καθολικά τα εμβόλια δεν θα είναι αποτελεσματικά

Στην σημασία του εμβολιασμού για την εκρίζωση της πανδημίας του κορονοϊού μίλησε στο Newsbomb.gr αναφέρθηκε μιλώντας στο Newsbomb.gr o διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος – Πότε υπάρχει κίνδυνος να «αχρηστευτούν» τα εμβόλια
Ο κ. Καπραβέλος ανέφερε ότι στο νοσοκομείου «Παπανικολάου» από τους 20 ασθενείς στις ΜΕΘ οι 19 είναι ανεμβολίαστοι.
INTIME
2'

Τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον του κορονοϊού κρούει μιλώντας στο Newsbomb.gr o διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος. Σύμφωνα με όσα ανέφερε αν ξεκινήσουν οι πραγματικές μεταλλάξεις όχι οι παραλλαγές όπως τώρα τα εμβόλια θα... αχρηστευτούν «οπότε η μόνη λύση είναι να εμβολιαστούμε όλοι ώστε να εκριζωθεί ο ιός αλλιώς θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό τον τρόπο τα επόμενα χρόνια».

Πρόσθεσε επίσης ότι μετά την εμφάνιση των παραλλαγών όπως της Δέλτα η αποτελεσματικότητα των εμβολίων έχουν μειωθεί αλλά ακόμα παραμένουν ισχυρά και μπορούν να μας προστατεύσουν.

Επίσης ο κ. Καπραβέλος ανέφερε ότι στο νοσοκομείου «Παπανικολάου» από τους 20 ασθενείς στις ΜΕΘ οι 19 είναι ανεμβολίαστοι ενώ στις κλίνες covid από τους 40 ασθενείς οι 10 μόνο είναι εμβολιασμένοι και δεν νοσούν τόσο βαριά όσο οι υπόλοιποι 30.

Σημείωσε ακόμα ότι το ΕΣΥ βρίσκεται στην «κόψη του ξυραφιού» και ακόμα δεν έχουμε δει τα αποτελέσματα από την επιστροφή των εκδρομέων ούτε έχει χαλάσει ο καιρός για να ξεκινήσουν οι συνωστισμοί σε κλειστούς χώρους.

Η κατάσταση σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Κρήτη

Μικρή αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα στην Αττική όπου συνολικά καταγράφονται 679. Το κέντρο της Αθήνας είναι πρώτο σε διασπορά με 168 μολύνσεις, ενώ ακολουθούν η Ανατολική Αττική με 127 και ο Βόρειος Τομέας Αθηνών με 99.

Τα κρούσματα ανά τομέα στην Αττική

  • Ανατολική Αττική 127
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών 99
  • Δυτική Αττική 25
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών 91
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών 168
  • Νήσοι 12
  • Νότιος Τομέας Αθηνών 75
  • Πειραιάς 82

Τα κρούσματα ανά Περιφερειακή Ενότητα

Σταθερά αλλά υψηλά παραμένουν τα κρούσματα στη Βόρεια Ελλάδα με τον ιό να δείχνει «επιμονή» στη Θεσσαλονίκη, όπου το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 293 μολύνσεις. Η Κρήτη συνεχίζει να αποφορτίζεται αργά αλλά σταθερά καταγράφοντας 190.

Παράλληλα, υψηλά συνεχίζουν να είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Αχαϊα με 96 κρούσματα όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, ενώ ανησυχία προκαλούν η Λάρισα και η Μεσσηνία με 78 και 54 μολύνσεις αντίστοιχα.

Κατανομή ανακοινωθέντων εγχώριων κρουσμάτων: Από το σύνολο των 2.840 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 29 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.