Κορονοϊός: Αύξηση κρουσμάτων στα παιδιά - Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Ελέγξιμη αλλά επιβαρυμένη συνεχίζει να θεωρείται η κατάσταση της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, όπου τα καθημερινά νέα κρούσματα συνεχίζουν να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, έχοντας όμως την τελευταία εβδομάδα μια σταθερή ήπια πτώση

Κορονοϊός: Αύξηση κρουσμάτων στα παιδιά - Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr
Η επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου newsbomb.gr
3'

Στόχος αποτελεί ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας άνω των 12 ετών, ενόψει της νέα σχολικής χρονιάς που ξεκινάει τη Δευτέρα (13/9). Σύμφωνα με τα στοιχεία περίπου το 20% των κρουσμάτων τον Αύγουστο αφορούσαν παιδιά, ενώ το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί μετά το πρώτο κουδούνι της χρονιάς.

Από την πλευρά της η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας κυρία Βάνα Παπαευαγγέλου έκρουσε σήμερα τον κώδωνα του κινδύνου σε γονείς και εκπαιδευτικούς. «Περιμένουμε αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά, λόγω του ελέγχου που θα διενεργήσουμε σε ασυμπτωματικά παιδιά. Μετά από τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων, περιμένουμε μείωση των κρουσμάτων, εφόσον τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ανάλογα με την πορεία της πανδημίας», σημείωσε χαρακτηριστικά κατά την σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Την ίδια ώρα που οι νέες μολύνσεις κορονοϊούπαρουσιάζουν σταθεροποίηση με μια διαφαινόμενη κάμψη στην επικράτεια, με εξαίρεση τις τοπικές εξάρσεις όπως Λάρισα και Ηράκλειο, οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ αυξάνονται. Μόνο την Πέμπτη (9/9) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 384 ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ και οι θάνατοι παρουσιάζουν αύξηση με 43 το τελευταίο 24ωρο.

Στα 2.170 τα νέα κρούσματα σήμερα - Ποιες οι εννέα «κόκκινες» περιοχές

  • Αττική
  • Θεσσαλονίκη
  • Λάρισα
  • Ηράκλειο
  • Αχαϊα
  • Μεσσηνία
  • Ρόδος
  • Εύβοια
  • Έβρος

Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

KATANOMH-9-9.jpg
Η πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο newsbomb.gr

«Καλπάζουν» οι μεταλλάξεις

Σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, ολοκληρώθηκε από το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2, που λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ, η γονιδιωματική ανάλυση σε 906 δείγματα που έχουν επιλεγεί τυχαιοποιημένα ή στοχευμένα και αφορούν στην περίοδο 28 Ιουλίου 2021 έως 28 Αυγούστου 2021.

Από τον έλεγχο των 906 δειγμάτων, αναδείχθηκαν συνολικά 886 δείγματα με στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος (Variants Of Concern – VOC).

Εκ των 886 δειγμάτων με στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος, τα 874 αφορούν στο στέλεχος Delta και 12 αφορούν στο Alpha.

metallakseis-koronoios.jpg

Από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2 μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί στην επικράτεια συνολικά 31.260 δείγματα από εγχώρια κρούσματα. Εξ αυτών 27.465 προέρχονται από τυχαία επιλογή δειγμάτων, 3.055 προέρχονται από στοχευμένη λήψη ή επιλογή δειγμάτων και για 740 δείγματα δεν είναι διαθέσιμος ο τρόπος επιλογής.

Μεταξύ των 27.465 τυχαία επιλεγμένων δειγμάτων στην επικράτεια, τα τέσσερα πιο συχνά στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος ή υπό παρακολούθηση που έχουν απομονωθεί είναι το Alpha, με ποσοστό 56,64%, ακολουθούμενο από το Delta με ποσοστό 25,78%, το B.1.1.318 (Variant E484K) με ποσοστό 8,53% και το Beta με ποσοστό 1,21% (Πίνακας 4). Η διαχρονική εξέλιξη της σχετικής συχνότητας των αλληλουχηθέντων δειγμάτων από τυχαία δειγματοληψία ανά είδος στελεχών, μέχρι και την εβδομάδα 34.

Από τα 3.055 δείγματα που έχουν ληφθεί ή επιλεγεί στοχευμένα, έχουν βρεθεί 2.892 στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος ή υπό παρακολούθηση.

Από τα δείγματα αυτά, 42,88% αφορούν στο B.1.1.318 (Variant E484K), 29,39% στο Delta, 15,58% στο Alpha, 6,58% στο Beta, 0,13% στο C.36 και 0,10% στο Gamma.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Σχολική χρονιά μετ' εμποδίων - Κορονοϊός και ακρίβεια φέρνουν ανησυχία

Ράλι Ακρόπολις: Γκαζώνει το «Ράλι των Θεών» - Όσα πρέπει να ξέρετε στο Infographic του Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή