Κρούσματα σήμερα: 433 μολύνσεις στην Αττική και 318 στην Θεσσαλονίκη - Αναλυτικά η διασπορά

Κρούσματα σήμερα: Σταθεροποίσηη με μικρή άυξηση σε σχέση με χθες παρουσιάζουν σήμερα Σάββατο (11/9) τα κρούσμτα σε όλη την επικράτεια - Πτώση σε Αττική, μικρή αύξηση στη Θεσσαλονίκη

Κρούσματα σήμερα: 433 μολύνσεις στην Αττική και 318 στην Θεσσαλονίκη - Αναλυτικά η διασπορά
2'

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε για το Σάββατο (11/9) 2.197 νέα κρούσματα σε όλη την επικράτεια. Οι συνάνθρωποι μας που κατέληξαν από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο φτάνουν τους 39, ενώ οι ασθενείς που βρίσκονται διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία όλης της χώρας είναι 375.

Συνολικά στην Αττική ανακοινώθηκαν 433 κρούσματα, παρουσιάζοντας σταθεροποίηση με πτωτικές τάσεις. Το κέντρο της Αθήνας γύρισε σε τριψήφια νούμερα με 121 μολύνσεις, ενώ ακολουθούν ο Νότιος Τομέας Αθηνών με 62 και η Ανατολική Αττική με 56.

Τα κρούσματα ανά τομέα στην Αττική

  • Ανατολική Αττική 56
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών 55
  • Δυτική Αττική 15
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών 65
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών 121
  • Νήσοι 7
  • Νότιος Τομέας Αθηνών 62
  • Πειραιάς 52

Τα κρούσματα ανά Περιφερειακή Ενότητα

Σε υψηλά επίπεδα συνεχίζουν να βρίσκονται τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Βόρεια Ελλάδα. Η Θεσσαλονίκη μέσα σε ένα 24ωρο κατέγραψε μικρή αύξηση κρουσμάτων φτάνοντας τα 318. Ακολουθεί Λάρισα με 93 και η Αχαϊα με 74 κρούσματα αντίστοιχα.

Κατανομή ανακοινωθέντων εγχώριων κρουσμάτων: Από το σύνολο των 2.197 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 18 είναι εισαγόμενα
εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ημερήσιος αριθμός και κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού επιβεβαιωμένων εγχώριων κρουσμάτων COVID-19 ανά περιφερειακή ενότητα στις 11 Σεπτεμβρίου 2021.

Γεωγραφική διασπορά: Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά
Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής
για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”)
όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Διάγραμμα 7: Χάρτης αθροιστικής επίπτωσης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19, 11 Σεπτεμβρίου 2021. Με βάση τον τόπο μόνιμης κατοικίας, ή προσωρινής διαμονής (για τους προσωρινά διαμένοντες)

Διάγραμμα 8: Χάρτης επίπτωσης τελευταίων δεκατεσσάρων ημερών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19, 11 Σεπτεμβρίου 2021
Με βάση τον τόπο μόνιμης κατοικίας, ή προσωρινής διαμονής (για τους προσωρινά διαμένοντες)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε η Κατερίνα Σαραντοπούλου

Απίστευτος τσακωμός ελληνικού ζευγαριού στη Γερμανία κάνει τον γύρο του διαδικτύου (vid)

ΔΕΘ 2021: Τι είδε ο Μητσοτάκης στα περίπτερα - Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα drones και ο νέος ΟΑΕΔ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή