Εστίαση: Ναι με... ερωτηματικό στα μέτρα - «Απαιτείται περαιτέρω στήριξη»

Εστίαση: Απαιτούνται περαιτέρω μέτρα για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, τονίζει ο κλάδος της εστίασης.

Εργαζόμενη στον κλάδο της εστίασης
Εργαζόμενη στον κλάδο της εστίασης
Intimenews/Γιάννης Λιάκος
3'

Με θετικό τρόπο σε γενικές γραμμές αλλά και αρκετούς αστερίσκους κρίνει ο κλάδος της εστίασης τα νέα μέτρα για εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους, επισημαίνοντας ότι απαιτούνται περαιτέρω μέτρα για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων.

«Θεωρώ η εστίαση βγαίνει από το στόχαστρο για τη μετάδοση του ιού και πλέον έχουμε τη δυνατότητα να λειτουργούμε χωρίς περιοριστικά μέτρα στους εσωτερικούς χώρους. Ακόμα και με μουσική και χορό στις χαρακτηρισμένες κόκκινες περιοχές» δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων και Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Γιώργος Καββαθάς.

Αναφερόμενος στο πλήγμα που έχει δεχθεί ο κλάδος στη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και για τα κρούσματα παραβατικότητας, τόνισε «στη συντριπτική του πλειοψηφία ο κλάδος λειτουργεί σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα που ορίζονται κάθε φορά από πλευράς πολιτείας. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι ξεπερνιέται το πρόβλημα σε επίπεδο κύκλου εργασιών, διότι εκ των πραγμάτων έχουμε χάσει και θα χάνουμε μέχρι τον Μάρτιο, το 50% των δυνητικών μας πελατών, λόγω και του φόβου που υπάρχει. Επί 18 μήνες ο κλάδος δοκιμάζεται και χρειάζονται αντισταθμιστικά μέτρα ώστε να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την κατάσταση και να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων».

Παράλληλα σχολίασε ότι «η διαδικασία δημιουργεί και κόστη για τις επιχειρήσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί ο σωστός έλεγχος. Χρειάζεται τουλάχιστον ένας άνθρωπος στην είσοδο του καταστήματος – ανάλογα με τη δυναμικότητα που έχει – για τον έλεγχο του πιστοποιητικού εμβολιασμού και των στοιχείων ταυτότητας των πελατών. Μέχρι σήμερα, είναι πολύ μικρή η παραβατικότητα στον κλάδο της εστίασης κι οι έλεγχοι διεξάγονται κανονικά, καθώς μοναδική επιλογή».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ένωσης Εστιατορίων και Συναφών Αττικής Ιωάννης Δαβερώνης, τόνισε: «Επιθυμία όλων είναι, να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα. Παρά τις τελευταίες ανακοινώσεις, το πρόβλημα παραμένει στην εστίαση, καθώς το 40% συνολικά στη χώρα μας είναι ανεμβολίαστοι. Τα καταστήματα εστίασης απευθύνονται σε όλο τον κόσμο χωρίς διακρίσεις. Κατά συνέπεια μιλάμε για απώλειες εσόδων στην εστίαση, ενώ εμείς παράλληλα καταβάλλουμε όλες μας τις οικονομικές υποχρεώσεις.Θα πρέπει η κυβέρνηση, σε κάθε περίπτωση, να στηρίξει την εστίαση στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται».

Πρέπει να κρατηθούν 400.000 εργαζόμενοι στον κλάδο και 80.000 επιχειρήσεις που αγωνιούν για την επόμενη ημέρα, σημείωσε ο κ. Δαβερώνης.

«Αυτό που ζητάμε εμείς είναι αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο και να μπορέσουμε να δουλέψουμε με όλο τον κόσμο. Ίσως με την τήρηση των αποστάσεων, να δουλέψουμε με το 80%, αλλά αυτό δεν μας πειράζει», πρότεινε ο πρόεδρος της ένωσης εστιατόρων Αττική.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Bullying σε βάρος 13χρονου: «Δώσε μας λεφτά, γιατί αλλιώς θα σκοτώσουμε τη μάνα σου»

Καιρός: Με καταιγίδες και χαλάζι η Τρίτη - Έρχεται νέο σφοδρότερο κύμα κακοκαιρίας

Σοκαριστικό τροχαίο στη Νέα Σμύρνη - Απίστευτες εικόνες

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή