Λαμία: Ακόμη ένας θάνατος από κορωνοϊό - Γεμάτη η ΜΕΘ

Τελευταίο θύμα του κορωνοϊού στη Λαμία ένας 73χρονος από περιοχή του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας
Intime - Φωτογραφία αρχείου
2'

Η ανησυχητική αύξηση του αριθμού κρουσμάτων, εισαγωγών στις ΜΕΘ και εντέλει θανάτων, πανελλαδικά, δεν ήταν δυνατόν να μην επηρεάσει και τη Φθιώτιδα.

Την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου «έφυγε» από τη ζωή ένας ακόμη ασθενής που νοσηλευόταν στην Κλινική Covid. Πρόκειται για 73χρονο από περιοχή του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας που μέσα σε δύο 24ωρα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και τελικά κατέληξε.

Αυτός ήταν ο 21ος θάνατος στο Νοσοκομείο Λαμίας από κορωνοϊό μέσα στον Οκτώβριο, 12 άνδρες και 9 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 85 έτη. Από την αρχή του 4ου κύματος και συγκεκριμένα από τις 8 Σεπτεμβρίου, οι θάνατοι είναι 31 με διάμεση τιμή τα 86 χρόνια.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και δύο άτομα από Μαγνησία και Καρδίτσα, ενώ στο σύνολο η Φθιώτιδα, με όσα έχει συγκεντρώσει το LamiaReport, θρηνεί το χαμό 33 ατόμων.

Και το κακό δυστυχώς συνεχίζεται, καθώς στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Κορωνοϊού νοσηλεύονται έξι άτομα, καθώς τις κλίνες των ασθενών που απεβίωσαν πριν και μετά την 28η Οκτωβρίου, πήραν αμέσως δύο άτομα που νοσηλεύονταν στο Πέτρινο. Πρόκειται για μία 68χρονη και έναν 42χρονο από περιοχές της Λαμίας, οι οποίοι είναι επίσης ανεμβολίαστοι.

Στην Κλινική νοσηλεύονται 25 άτομα, επίσης τα περισσότερα ανεμβολίαστα, ανάμεσά τους και μια έγκυος, ενώ μια νεαρή κοπέλα που γέννησε στη Μαιευτική του Γ.Ν. Λαμίας, μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία επέστρεψε στο σπίτι της.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν γιατροί και νοσηλευτές από τη μέχρι τώρα εμπειρία τους σε αυτό το 4ο κύμα πανδημίας, η αντίδραση στη φαρμακευτική αγωγή των ασθενών που έχουν εμβολιαστεί, είναι πολύ πιο άμεση και σαφώς πιο ήπια. Επίσης στη συντριπτική τους πλειοψηφία δε χρειάζονται ΜΕΘ, ενώ επιστρέφουν νικητές στα σπίτια τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι σε όλους αυτούς τους θανάτους που αναφέρουμε πιο πάνω, μόνο οι τρεις είχαν εμβολιαστεί και είναι γεγονός ότι αντιμετώπιζαν κι άλλα προβλήματα.

Πηγή: lamiareport.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νυχτερινό τιμολόγιο: Τι αλλάζει από 1 Νοεμβρίου – Ποιες ώρες θα ισχύει - Πώς να το λάβετε από τη ΔΕΗ

Σάλος με τον Τάσο Ξιαρχό: Έκανε bullying σε κοπέλα για το πάχος της – «Βράζει» μαζί του το Twitter

DWTS: Το ζευγάρι που αποχώρησε από το λαμπερό σόου (photos)