Κρούσματα: Εφιαλτική πρόβλεψη για 10.000 την ημέρα – Πότε αναμένεται αποκλιμάκωση

Κρούσματα σήμερα: Εν αναμονή της ανακοίνωσης του ΕΟΔΥ και της πιθανότητας για νέο αρνητικό ρεκόρ μολύνσεων, επιστήμονες όπως ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης προβλέπουν ότι η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη…

Πρόβλεψη για κρούσματα
Δυσοίωνες οι προβλέψεις για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα.
INTIME / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
1'

Την ώρα που ο κορονοϊός επελαύνει σε όλη τη χώρα και τα κρούσματα αναμένεται να φτάσουν, ή και να ξεπεράσουν, τα 6.000 την Τρίτη (2.11), ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, με δηλώσεις του προειδοποιεί για επιδείνωση της κατάστασης.

Όπως ανέφερε στο Mega, δεν αποκλείεται στη διάρκεια του Νοεμβρίου να δούμε ακόμα και 10.000 κρούσματα την ημέρα!

«Αν δεν κάνουμε κάτι είναι απόλυτα εφικτό να δούμε νούμερα της τάξεως των 10.000 κρουσμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Η κυβέρνηση προχωράει στη λήψη μέτρων που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Τα μέτρα στοχεύουν κυρίως τους ανεμβολίαστους αλλά το σημαντικό είναι ότι αυξάνεται ο αριθμός των τεστ που θα γίνεται. Η αύξηση του αριθμού των τεστ μπορεί αναχαιτίσει την ταχεία ανάπτυξη της διασποράς».

Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, πιθανή αποκλιμάκωση θα έρθει από τον Δεκέμβριο, μόνο όμως αν τηρηθούν αυστηρά όλα τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν άμεσα από τον υπουργό Υγείας. «Μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου θα μείνουμε σε αυτά τα νούμερα. Μετά από αυτή τη φάση θα μπορούμε να δούμε αποκλιμάκωση», σχολίασε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σε σοκ οι γονείς της μαραθωνοδρόμου - Πριν δύο χρόνια πέθανε και το άλλο τους παιδί

Νέα μέτρα για κορονοϊό: Αυτή είναι η εισήγηση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων

Δανάη Μπάρκα: Το πρώτο μήνυμα μετά το «χοντρή παρουσιάστρια» του Τάσου Ξιαρχό (photo)

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή