Κορονοϊός: «Ασφυξία» στα νοσοκομεία- Οι καταγγελίες ασθενών στο Newsbomb.gr και οι εκκλήσεις γιατρών

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών έκανε λόγο για δυσοίωνες προβλέψεις σύμφωνα με τις οποίες τους επόμενους μήνες οι διασωληνωμένοι ασθενείς με Covid αναμένεται να φθάσουν τους 800

Κορονοϊός: «Ασφυξία» στα νοσοκομεία- Οι καταγγελίες ασθενών στο Newsbomb.gr και οι εκκλήσεις γιατρών
Intime - Φωτογραφία αρχείου
3'

Τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά στην εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού κρούει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού, Άννα Μαστοράκου.

Η κυρία Μαστοράκου, μιλώντας στο Newsbomb.gr, ανέφερε πως έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο Χειμώνα καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες πρόκειται να ευνοήσουν τη μετάδοση του κορονοϊού.

«Είμαστε στην αρχή του Χειμώνα. Η θερμοκρασία είναι πολύ ευνοϊκή για εμάς αλλά όταν θα πέσει θα είναι ευνοϊκή για τον ιό. Αυτό το καταλαβαίνουμε βλέποντας τον χάρτη της Ευρώπης καθώς στις περιοχές που υπάρχει πλέον ψύχος τα πράγματα έχουν εξελιχθεί πολύ άσχημα» περιέγραψε.

Μάλιστα η κυρία Μαστοράκου έκανε λόγο για δυσοίωνες προβλέψεις σύμφωνα με τις οποίες τους επόμενους μήνες οι διασωληνωμένοι ασθενείς αναμένεται να φθάσουν τους 800, αριθμός που, όπως είπε, υπερβαίνει κατά πολύ τη δυναμικότητα του συστήματος Υγείας.

«Ήδη από τώρα στην Πάτρα έχουμε 22 διασωληνωμένους με την δυναμικότητα να είναι 22. Αναπτύσσονται τώρα ακόμη έξι κλίνες ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο ωστόσο και αυτές αναμένεται να γεμίσουν πολύ γρήγορα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στα κρούσματα τόνισε πως αυτά πρόκειται να αυξηθούν περαιτέρω, προσθέτοντας όμως πως βοηθούν πολύ τα τεστ που διενεργούνται δύο φορές την εβδομάδα καθώς «η γρήγορη διάγνωση ανακόπτει τη μεταδοτικότητα». Παράλληλα υπογράμμισε πως οι πολίτες που πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί είναι όσοι έχουν υπερβεί τα 60 έτη.

«Αυτό που πρέπει να τονιστεί πολύ είναι το εξής: Αυτοί που δημιουργούν τη μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας είναι οι ηλικιωμένοι άνω των 60. Στη χώρα μας έχουμε ένα εμβολιαστικό κενό της τάξεως ως του 20 % σε αυτή την ηλικιακή ομάδα. Εκεί πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας. Το CDC προτείνει ανοικτά την τρίτη δόση σε μεγάλες ηλικίες, -ανοίγει την πλατφόρμα για όλους άνω των 18 -, αλλά προτείνει ενισχυτική δόση για τους ανθρώπους αυτή της ηλικίας. Θα πρέπει να δώσουμε επικοινωνιακό αγώνα να πείσουμε τους μη εμβολιασμένους άνω των 60 να κάνουν και την πρώτη δόση και την ενισχυτική. Επίσης οι άνθρωποι που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν θα πρέπει από μόνοι τους να μπουν σε μια διαδικασία αυτοπεριορισμού γιατί κινδυνεύουν. Θα πρέπει να το καταλάβουν οι ίδιοι πως ειδικά αυτό το διάστημα που θα έχουμε υψηλό επιδημιολογικό φορτίο κινδυνεύουν πραγματικά» τόνισε η κυρία Μαστοράκου.

«Φώναζα βοήθεια γιατί ανέβασα 40 πυρετό και δεν υπήρχε άνθρωπος»

Την ίδια ώρα σοκ προκαλούν οι καταγγελίες ασθενών στο Newsbomb.gr που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας. Όπως υποστηρίζουν περιμένουν τρεις μέρες στα επείγοντα προκειμένου να βρουν κρεβάτι και να… καταφέρουν να ανέβουν σε κάποιο δωμάτιο.

«Σήμερα έχασε τη ζωή του ένας 39χρονος. Πάρα πολλοί ασθενείς είναι ακόμα σε φορεία. Οι συγγενείς των ασθενών είναι σε απόγνωση. Οι τουαλέτες είναι απλησίαστες. Δεν υπάρχει ούτε χαρτί, ούτε σαπούνι» περιέγραψε ένας ασθενής.

«Ξεκρέμασα τον ορό να πάω τουαλέτα και μέχρι να γυρίσω ήρθε κάποιος άλλος και πήρε το κοντάρι. Φώναζα βοήθεια γιατί ανέβασα 40 πυρετό και δεν υπήρχε ούτε ένας άνθρωπος από το νοσηλευτικό προσωπικό για να εξυπηρετήσει. Δεν προλαβαίνουν» ανέφερε κάποιος άλλος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Όλα όσα αλλάζουν από σήμερα - Από πού αποκλείονται οι μη εμβολιασμένοι

Σφίγγει ο κλοιός για τον ηθοποιό Λ.Φ. που καταγγέλλεται για βιασμό - Τι υποστηρίζει

«Ότι έγινε, έγινε συναινετικά»: Τι υποστηρίζει ο ηθοποιός Λ.Φ. που καταγγέλλεται για βιασμό

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή