«Γροθιά στο στομάχι» η μαρτυρία γυναίκας με κορονοϊό: «Δεν με αναγνώρισε το παιδί μου» (vid)

Συνταρακτική είναι η μαρτυρία μίας γυναίκας, που νόσησε με κορονοϊό και παρέμεινε επί τέσσερις μήνες στο νοσοκομείο

Κορονοϊός γυναίκα
«Έχασα 40 κιλά», λέει η 39χρονη
Intime News
3'

Συγκλονίζει η ιστορία μίας 39χρονης μητέρας που μπήκε στο νοσοκομείο τον Απρίλιο από κορονοϊό και έκατσε εκεί τέσσερις μήνες. Όταν γύρισε στο σπίτι της τον Ιούλιο, ήταν τόσο αλλαγμένη που δεν την αναγνώριζε ούτε το ίδιο της το παιδί: «Όταν γύρισα πίσω, το παιδί δεν με αναγνώρισε. Είχα χάσει 40 κιλά εκεί μέσα. Δε με ήθελε, μου λέει ‘δεν είσαι η μαμά μου, φύγε, θέλω τη δική μου μαμά να έρθει’» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ρένα Σφουγγαριστού.

Η 39χρονη ήρθε σε επαφή με τον κορονοϊό στο τέλος Απριλίου. Καθώς δεν είχε κανένα σύμπτωμα, δεν μπορούσε να φανταστεί τη ζημιά που είχε προκαλέσει ο ιός στους πνεύμονές της, από την έβδομη ημέρα. «Εν τω μεταξύ εγώ δεν είχα ούτε βήχα, ούτε κάτι άλλο για να σκεφτώ ότι θα ήταν χάλια και η ακτινογραφία. Δεν το πιστεύαμε αυτό το πράγμα. Ούτε καν πυρετό δεν έκανα», εξήγησε μιλώντας στο Mega.

Κατευθείαν έγινε εισαγωγή. «Δεν ήμουν καλά ώσπου παρακάλεσα εγώ τον γιατρό να μου κάνει διασωλήνωση. Του λέω ‘αν είναι να φύγω δε θέλω να σκάσω. Καλύτερα να κοιμάμαι και να μην καταλάβω αυτό που θα μου συμβεί’» πρόσθεσε.

Αφότου διακομίσθηκε από την Κάλυμνο στο νοσοκομείο της Σάμου, η 39χρονη πάλεψε 42 ημέρες στη διασωλήνωση. Δεκάδες άλλα άτομα, ωστόσο, που επίσης είχαν διακομισθεί από την Κάλυμνο, δεν κατάφεραν να γυρίσουν στο νησί τους.
«Νοσήσαμε εκείνον τον καιρό 55 άτομα και γυρίσαμε πίσω τρία άτομα», λέει η ίδια. «Οι 52 δεν τα κατάφεραν».

Στο μεταξύ ο πατέρας της 39χρονης βρισκόταν έξω από το νοσοκομείο και τις 42 μέρες που η ίδια νοσηλευόταν. «Και περίμενε… Και περίμενε… αφού ήρθε μια μέρα μια νοσοκόμα και μου είπε ‘’πίστευα ότι ο άνθρωπος είναι άπορος και κάθεται στο κυλικείο. Δεν μπορεί να κάθεται έτσι από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και τελικά είναι ο μπαμπάς σου’’».

Την ίδια ώρα, και η κόρη της 39χρονης έδινε τη δική της μάχη με τον κορονοϊό. Δύο φορές χρειάστηκε να πάει στο νοσοκομείο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Όπως είπε η 39χρονη μητέρα, το πιο δύσκολο κομμάτι δεν ήταν εκείνο της διασωλήνωσης, αλλά εκείνο της ανάρρωσης απομονωμένη σε ένα άδειο δωμάτιο COVID: «Αν περπατούσα πιστεύω ότι θα έπεφτα από το παράθυρο. Από τον 4ο όροφο. Τόσο άσχημα. Ένιωθα πόνο, ότι πέρασε οδοστρωτήρας από πάνω μου» είπε.

Μετά από τέσσερις μήνες νοσηλείας επιστρέφει σπίτι εκεί όπου χρειάστηκε 2,5 μήνες για να ξανασταθεί στα πόδια της.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εισαγγελική έρευνα για τη μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα

Καιρός: «Κλείδωσαν» τα χιόνια το Σαββατοκύριακο - Τι καιρό θα κάνει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

The Bachelor: Επεισοδιακή αποχώρηση - Πέταξε τα κοσμήματα στον Αλέξη Παππά και έφυγε

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή