Σχολεία: Δεν αποκλείονται αλλαγές τις επόμενες μέρες λέει ο καθηγητής Μανωλόπουλος λόγω της Όμικρον

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στη λειτουργία των σχολείων ακόμα και πριν το άνοιγμά τους άφησε ο καθηγητής Φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στη λειτουργία των σχολείων ακόμα και πριν το άνοιγμά τους άφησε ο καθηγητής Φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος
ΙΝΤΙΜΕ/Φωτογραφία αρχείου
2'

Εντείνεται όσο περνούν οι ώρες ο προβληματισμός των επιστημόνων τόσο για την απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου όσο και για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει αυτό με ορισμένους, μάλιστα, να υποστηρίζουν ότι είναι τέτοια η δυναμική της μετάλλαξης Όμικρον που θα υποχρεώσει σε αλλαγές ακόμα και τις επόμενες ημέρες, ίσως και πριν το πρώτο κουδούνι του 2020.

Ενδεικτικά τα όσα είπε το πρωί της Τετάρτης στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, ο οποίος δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν επικεντρωνόμενος ειδικά στο θέμα των rapid test και πού αυτά θα διεξάγονται.

Πρέπει να βρεθεί μίλα λύση από τον ΕΟΔΥ, πώς θα γίνονται τα τεστ και από ποιον καθώς οι δημόσιες δομές δεν επαρκούν και το σενάριο για την επαρχία δεν είναι ρεαλιστικό είπε ο κ. Μανωλόπουλος.

Ο ίδιος, μάλιστα, υποστήριξε ότι δεν αποκλείεται να δούμε αλλαγές για τα σχολεία μέχρι το Σαββατοκύριακο καθώς η μετάλλαξη Όμικρον είναι σε άνοδο ακόμα, και δεν έχουμε δει τι σημαίνει σε εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Σχολεία: Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Όπως ανακοινώθηκε από την Νίκη Κεραμέως, τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά την ερχόμενη Δευτέρα με όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές, άσχετα με το αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι, να υποβάλλονται σε τρία self test για την πρώτη εβδομάδα επιστροφής τους στα θρανία. Τα τέστ θα διανεμηθούν δωρέαν από τα φαρμακεία. Τα τρία self test θα ισχύουν και για τους εκπαιδευτικούς και επίσης θα παρέχονται δωρεάν.

Σε περίπτωση που υπάρχει θετικό κρούσμα σε μαθητή, όλα τα παιδιά της τάξης του θα υποβάλλονται σε self test καθημερινά. Θα γίνονται, δηλαδή, πέντε την εβδομάδα. Ο θετικός μαθητής θα μπαίνει σε καραντίνα πέντε ημερών και για να επιστρέψει στο σχολείο θα πρέπει να έχει αρνητικό rapid test.

Επισημαίνεται πως την πρώτη και τη δεύτερη εβδομάδα της επιστροφής στις αίθουσες, θα κάνουν self test και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί. Οι μη εμβολιασμένοι, ούτως ή άλλως, υποχρεώνονται να κάνουν rapid test και να δηλώνουν το αποτέλεσμα, όπως ισχύει με όλους τους εργαζόμενους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Προκλητικός Βασιλακόπουλος: Είναι υποχρεωτικότητα αυτή; Να παρακρατούνται τα 100 ευρώ από τη σύνταξη

Τραγωδία στην Καρδίτσα: Νεκρός 18χρονος φοιτητής – Κατέρρευσε μέσα σε καφετέρια

Survivor: «Βόμβα» με τους υποψήφιους - Η απόφαση που έφερε τα πάνω - κάτω (videos)

Άδεια από την εργασία για όσους νοσούν με κορονοϊό: Τέλος στο αλαλούμ – Τι προβλέπει η ΚΥΑ