Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Φωτογραφία - ντοκουμέντο με μελανιές στο χέρι της Τζωρτζίνας
Συνεχίζεται το «θρίλερ» του θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα
Εβδομάδα εξελίξεων φαίνεται πως θα είναι η επόμενη για την υπόθεση των τριών παιδιών στην Πάτρα, τα οποία έφυγαν από τη ζωή σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς οι έρευνες για τις συνθήκες των θανάτων τους φαίνεται πως μπαίνουν στην τελική ευθεία.
Στις έρευνες θα ενταχθεί και το πόρισμα των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας, με τους επιστήμονες να πιστεύουν ότι θα λάβουν τις απαντήσεις που θέλουν, καθώς τα δεδομένα έχουν αναλυθεί εξονυχιστικά.
Φωτογραφία ντοκουμέντο με μελανιές στο χέρι της Τζωρτζίνας
Την ίδια ώρα, η εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» αποκάλυψε μια φωτογραφία ντοκουμέντο, όπου διακρίνονται μελανιές στο χέρι της μικρής Τζωρτζίνας. Σημειώνεται πως για τις μελανιές η οικογένεια από την Πάτρα έχει υποστηρίξει ότι έγινε από το αναπηρικό καροτσάκι που χρησιμοποιούσε το παιδί.
Στην εκπομπή βρέθηκε καλεσμένος και ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, ο οποίος ανέφερε πως «όταν έχουμε μία φωτογραφία λέμε ότι έχει μία σχετική αποδεικτική σημασία. Εάν δεν την αμφισβητήσει κανείς αυτή τη φωτογραφία πρέπει να την εξετάσει άμεσα».
«Βρέθηκαν ουσίες στον οργανισμό της Τζωρτζίνας»
«Την επόμενη εβδομάδα, κατά τις εκτιμήσεις μας, θα έχουν ολοκληρωθεί στο 100% οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας. Έχουν βρεθεί ουσίες αλλά είμαστε ακόμα στις αναλύσεις γιατί το παιδί έπαιρνε φάρμακα. Αυτή τη στιγμή γίνεται συσχετισμός των ουσιών που έχουν εντοπιστεί», τόνισε ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης μιλώντας στο Mega.
«Δεν έχουμε ακόμα ξεκάθαρη αιτία θανάτου, αλλά τις επόμενες ημέρες, πιστεύω ότι θα έχουμε. Πάντοτε έχουμε ορισμένα ευρήματα, αλλά πρέπει να είμαστε και εμείς σίγουροι 100%. Προς το παρόν δεν έχουμε ενδείξεις για ασφυκτικό θάνατο», συμπλήρωσε ο ιατροδικαστής.
«Για να αποκλείσει κανείς το χειρότερο πρέπει να κάνει πάρα πολλές εξετάσεις»
Την ίδια ώρα, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μίλησε για την υπόθεση.
«Θέλω να γίνει διακριτό ότι στην ιατροδικαστική πρακτική, ο κόσμος δεν γνωρίζει τη διαδικασία. Αρχικά, είναι πάντα ένας ιατροδικαστής του δημοσίου. Από εκεί και πέρα, οι γονείς μπορούν να έχουν τον δικό τους τεχνικό σύμβουλο που να είναι παρών στην νεκροτομή, και σε αυτή την περίπτωση της Τζωρτζίνας, δεν υπήρξε κανείς, και σε κανένα παιδί από όσο γνωρίζω. Σε όλες τις υποθέσεις καλούνται πολλοί συνάδελφοι οι οποίοι καλούμαστε να ερμηνεύσουμε τα ευρήματα. Ο ιατροδικαστής του δημοσίου έχει εκείνη την ώρα το σώμα, τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις. Δεν έχει δικογραφίες ούτε ιατρικές εξετάσεις. Άρα, απευθύνεται σε έναν τεχνικό σύμβουλο που κάνει μια άλλη πτυχή της ιατροδικαστικής επιστήμης. Δεν κάνουμε νεκροτομές εμείς οι τεχνικοί σύμβουλοι, εμείς μελετάμε το σύνολο του φακέλου και να ερμηνεύσουμε τα ευρήματα», ανέφερε αρχικά.
«Στην πρώτη υπόθεση βγήκε ένα πόρισμα από τη συνάδελφο, μία αιτία θανάτου. Κανείς συνάδελφος δεν έχει αμφισβητήσει τα ευρήματα της εξέτασης – η ηπατική ανεπάρκεια είναι το εύρημα. Από εκεί και πέρα υπάρχει η δυνατότητα από πλευράς γονιών, να εκφράσουν μία αμφιβολία για την αιτία θανάτου είτε λένε ότι, όλο αυτό που μας έλεγαν οι γιατροί μέχρι το σημείο που κατέληξε το παιδί, δεν ταιριάζει με την ιατροδικαστική έκθεση. Οπότε εκεί ορθώς ο δικαστικός λειτουργός, ορίζει έναν ιδιώτη πραγματογνώμονα», τόνισε ο κ. Λέων.
«Εάν κάποιος αμφισβητεί την εξέταση, τότε μπορούμε να κάνουμε επανεξέταση. Κάνουμε μήνες για να κάνουμε επανεξέταση των φακέλων. Τα παιδιά έχουν νοσηλευτεί για βαριές νόσους, δεν είναι μία απλή γρίπη. Για να αποκλείσει κανείς το χειρότερο πρέπει να κάνει πάρα πολλές εξετάσεις», συμπλήρωσε.
«Αιφνίδιους θανάτους έχουμε και στην Ελλάδα και σε παγκόσμιο επίπεδο, ωστόσο παρέμεναν αδιευκρίνιστοι. Σε μία οικογένεια να συμβεί είναι πιθανό. Ωστόσο 3 θάνατοι παιδιών, θα πρέπει να υπάρξει γενετική ανωμαλία για να είναι αιτία θανάτου ο αιφνίδιος θάνατος», κατέληξε ο κ. Λέων.
Διαβάστε επίσης:
Πάτρα: Νέα ανάρτηση από τον Γρηγόρη Λέων - Πήρε «φωτιά» το twitter από το σχόλιο του ιατροδικαστή