Κρήτη: Αναβίωσε η τραγωδία των παιδιών που παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο - Το ξέσπασμα των γονιών

Κρήτη: Εικόνες σοκ που μαρτυρούν το συγκλονιστικό τροχαίο που προηγήθηκε. Στο σημείο σκοτωθήκαν 2 νέα παιδιά και το σκυλάκι τους όταν παρασυρθήκαν από αυτό το ΙΧ

Κρήτη: Αναβίωσε η τραγωδία των παιδιών που παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο - Το ξέσπασμα των γονιών
4'

Μία κάμερα ασφαλείας καταγράφει θαμώνες να πετάγονται μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα. Οι μαρτυρίες λένε πως ο οδηγός πήγαινε με πάνω από 120 χιλιόμετρα.

Ο Γιάννης και η Στέλλα έχασαν την ζωή τους τόσο άδικα το 2017. Το δικαστήριο έγινε 5 χρόνια μετά και οι γονείς ξεσπούν μιλώντας στο Mega.

«Πέντε χρόνια, εφτά μήνες και 13 ημέρες, εκείνο το πρωί θα επέστρεφε πίσω στην Αθήνα, είχανε πάει σε ένα μίνι μάρκετ που ήταν πολύ κοντά στο σπίτι της Στέλλας να αγοράσουν ένα δύο σάντουιτς για να έχει το παιδί μαζί του στο καράβι. Από πίσω τους ήρθε και έπεσε το αυτοκίνητο που οδηγούσε οι Γεωργιανός, μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα, έπεσε πάνω τους με 127 χιλιόμετρα. Τι περιμένω από αυτό το δικαστήριο… Περιμένω να τον τιμωρήσει μέσα στα πλαίσια του νόμου με την πιο αυστηρή τιμωρία που μπορεί. Και αυτό το θέλω καταρχήν γιατί πρέπει να μάθει ότι δεν παίρνουμε αυτοκίνητα για να τρέχουμε σαν τους τρελούς πιωμένοι και πρέπει εκείνος να το μάθει στην ζωή του, γιατί εφόσον είχε την τύχη, εκείνος να ζήσει και να έχει την τύχη να κάνει οικογένεια θα πρέπει να μάθει στα παιδιά του ότι δεν γίνονται τα αυτοκίνητα όπλα και δεν σκοτώνουμε», δήλωσε η Βαρβάρα Γκόρα, μητέρα θύματος.

Οι άτυχοι νέοι και το σκυλάκι που είχαν μαζί τους σκοτώθηκαν σε μία στιγμή που τίποτα δεν προμήνυε το κακό που ερχόταν. Oι γονείς ζητούν δικαίωση, τιμωρία παραδειγματική για να μην βρεθούν και άλλοι γονείς στην θέση τους.

«Δεν μπορώ να το πιστέψω ζω με αυτή την φανταστική ιστορία που έχω φτιάξει στο μυαλό μου ότι η Στέλλα μου είναι κάπου πολύ μακριά σε κάποια μακρινή χώρα και κάποια στιγμή θα την δω με αυτή την φαντασίωση ζω. Έχω πει χίλιες φορές καλύτερα να σκότωνε εμένα», πρόσθεσε η κ. Γκόρα.

Το δράμα των οικογενειών όχι μόνο δεν φτάνει στο τέλος, αλλά κορυφώνεται.

«Αυτό μου το είπανε και οι γιατροί, γιατί δεν είχαμε κληρονομικότητα με καρκίνους στην οικογένεια. Μου είπαν ότι παρόλο που δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι ένας τόσο μεγάλος πόνος ναι, μπορεί να δημιουργήσει καρκίνο», είπε.

Δείτε το βίντεο:

Έξι έτη και εννέα μήνες φυλάκιση στον 25χρονο κατηγορούμενο

Ποινή φυλάκισης 6 ετών και 9 μηνών, επέβαλε το τριμελές πλημμελειοδικείο Χανίων, στον 25χρονο υπήκοο Γεωργίας που κρίθηκε ένοχος.

Το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, υπό τον όρο ο καταδικασθείς να μην οδηγεί.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα, μετά από δύο αναβολές, παρουσία των οικογενειών των δύο παιδιών.

«Κατέστρεψε δυο οικογένειες, μας ακρωτηρίασε. Δεν ζούμε πια», είπε στους δικαστές η μητέρα της 20χρονης. Η μητέρα του 19χρονου μίλησε για εγκληματική οδηγική συμπεριφορά του κατηγορούμενου, ενώ απευθυνόμενη στους δικαστές τόνισε: «Κρατιόμαστε τόσα χρόνια και περιμένουμε την απόφασή σας, όχι εμείς, αλλά όλη η Ελλάδα. Αυτός ο άνθρωπος είναι έξω και η μητέρα του τον αγκαλιάζει, ενώ εμείς χάσαμε τα παιδιά μας».

Κατά την αγόρευσή της, η εισαγγελέας της εδρας τόνισε ότι από τις καταθέσεις και την πραγματογνωμοσύνη, προέκυψε ότι ο 25χρονος έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα δείχνοντας αμελή συμπεριφορά. Πρότεινε να κριθεί ένοχος για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και για διατάραξη συγκοινωνιών από αμέλεια, εξαιτίας της οποίας προήλθε θάνατος δύο ανθρώπων.

Κατά την απολογία του, ο 25χρονος ζήτησε συγγνώμη απο τις οικογένειες των θυμάτων, υποστηρίζοντας ότι δεν θυμάται τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό γεγονός.

Η εκδίκαση της υπόθεσης, από την οποία δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης, ξεκίνησε στις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 6 το απόγευμα.

Με πληροφορίες από Mega, Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή