Ρούλα Πισπιρίγκου: «Μίλησαν» τα ηλεκτρονικά ίχνη – Πότε αναζήτησε «κεταμίνη» -Περιπλέκεται η υπόθεση
Νέα δεδομένα για το θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα – «Δεν είναι τόσο χαζή για να αναζητήσει κεταμίνη στο Διαδίκτυο», υποστήριξε ο Θανάσης Κατερινόπουλος.
Σε αγώνα δρόμου προκειμένου να διαπιστώσουν την διαδρομή της κεταμίνης με την οποία η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται ότι σκότωσε την 9χρονη κόρη της, επιδίδονται οι Αρχές, με την υπόθεση – θρίλερ να συνεχίζεται και να συγκλονίζει το πανελλήνιο.
Την Τρίτη (12/04) η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση υπέβαλλε αίτημα προς τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, ζητώντας να της διαβιβαστούν στοιχεία για τη θανατηφόρα ουσία, ενώ παράλληλα, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. σκανάρουν τα πάντα στις τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές συσκευές της Πισπιρίγκου.
Τα στοιχεία που ανασύρονται από τα αναζητήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Διαδίκτυο και τις τηλεφωνικές της συνομιλίες δημιουργούν νέα δεδομένα και περιπλέκουν ακόμα περισσότερο την υπόθεση, τη στιγμή που η φερόμενη δράστης επιμένει να διαμηνύει μέσα από τις φυλακές Κορδαλλού πως είναι αθώα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», τα ψηφιακά ίχνη της κατηγορούμενης μητέρας, για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, δεν αναδεικνύουν αναζητήσεις σχετικά με την κεταμίνη πριν το θάνατο της μικρής.
Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την άρση του τηλεφωνικού και ηλεκτρονικού απορρήτου σε συσκευές (τάμπλετ) και κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στο σπίτι της 33χρονης και κατασχέθηκαν από την Ασφάλεια Πατρών και εστάλησαν για διερεύνηση «υπόπτων» διαδρομών στην Αθήνα, «έδειξαν» τις συγκεκριμένες διαδικτυακές αναζητήσεις, όμως αυτές τοποθετούνται χρονικά μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας και λίγο πριν τη σύλληψη της 33χρονης.
Η Ρούλα Πιπισπιρίγκου έμπαινε στη διαδικασία να ψάξει στη google για να πληροφορηθεί για κάθε τι που άκουγε στην τηλεόραση ή διάβαζε στα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης και αφορούσε σε πιθανές ουσίες και σκευάσματα που θα μπορούσαν να επιφέρουν τον θάνατο στην 9χρονη.
Η τελευταία της αναζήτηση στη Google εντοπίζεται στις 30 Μαρτίου, λίγο πριν οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών Αττικής την μεταφέρουν στη ΓΑΔΑ. Αναζητούσε να μάθει «τι είναι η κεταμίνη», καθώς τότε είχε «σκάσει» η είδηση πως στην Τζωρτζίνα βρέθηκε η θανατηφόρα ουσία. Η Ρούλα Πισπιρίγκου ωστόσο, έχει προβεί σε αγορά μέσω διαδικτύου, αφορά όμως σε φαρμακευτικά σκευάσματα και συγκεκριμένα σε λιποδιαλύτες.
Κατερινόπουλος: Δεν είναι τόσο χαζή για να αγοράσει κεταμίνη από το Διαδίκτυο
Από την πλευρά του, ο ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, εξέφρασε την άποψη ότι δε θα βρεθεί κανένα ίχνος της κεταμίνης σε τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές της Ρούλας και ότι προμηθεύτηκε την ουσία από τον χώρο των τοξικομανών.
«Πιστεύω ότι δε θα προκύψει μέσα από την έρευνα σε υπολογιστές, τάμπλετ κλπ. η διαδικασία αγοράς της κεταμίνης. Δεν ήταν τόσο χαζή να αγοράσει κεταμίνη από εκεί», είπε αρχικά.
«Έχω πει κατ’ επανάληψη ότι η κεταμίνη χρησιμοποιείται από πάρα πολλούς ασθενείς – χρήστες ως υποκατάστατο στις διάφορες πιάτσες ναρκωτικών. Άνετα κάποιος θα μπορούσε να προμηθευτεί την ουσία από κάποιο στέκι ναρκομανών της Πάτρας. Δεν είναι απαραίτητο ότι πήγε η ίδια η Ρούλα. Θα μπορούσε να πάει οποιοδήποτε άλλος δικός της, φίλος, γνωστός κλπ.», υπογράμμισε ο κ. Κατερινόπουλος και πρόσθεσε: «Οποιοσδήποτε έδωσε αυτή την κεταμίνη σε οποιοδήποτε πρόσωπο που υποψιάζεται ότι μπορεί να έχει σχέση να πάει να το καταθέσει, να μη φοβάται τη σύλληψη. Προφανώς δεν ήξερε ότι θα χορηγηθεί σε παιδί».
Δίαυλος επικοινωνίας Ρούλας - Μάνου
Όπως είπε ο κ. Κατερινόπουλος, «αυτή η γυναίκα λέει ότι έχει χάσει τον ύπνο της. Τώρα τον έχασε τον ύπνο της; Δεν τον είχε χάσει όταν είχε χάσει τα άλλα δύο παιδιά; Αυτή τη στιγμή φέρεται ως κατηγορούμενη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Στη συνέντευξη δε μίλησε για τη Τζωρτζίνα, αλλά για τα άλλα δύο παιδιά, το πανάκι κτλ.», επεσήμανε ο ταξίαρχος.
«Και αυτή και ο σύζυγός της ρίχνουν τη μπάλα στην εξέδρα. Γιατί; Γιατί γνωρίζουν. Πώς γνωρίζει τι κάνει ο Μάνος μέσα από τη φυλακή; Ότι μένει στην Αθήνα, ότι κινείται με τη μηχανή, ότι έχει φίλη, ότι συζεί με άλλες δύο, μία κλπ. Άρα υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας. Ξέρουν πολύ καλά τι λένε. Οσονούπω θα έρθουν και τα αποτελέσματα, που δε θα είναι ευνοϊκά για την οικογένεια γενικώς», κατέληξε ο κ. Κατερινόπουλος.
Δεν έγινε το τρισάγιο για τη Μαλένα
Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν χθες 13 Απριλίου, από την ημέρα που το πρώτο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου, η 3,5 ετών Μαλένα, έφυγε από τη ζωή και επρόκειτο να τελεστεί τρισάγιο. Αυτό όμως δεν συνέβη καθώς όταν στο νεκροταφείο έφθασε η μητέρα, η αδελφή και ο πατριός της Ρούλας Πισπιρίγκου, αντίκρισαν συγκεντρωμένους δημοσιογράφους και κάμερες.
Η οικογένεια σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που δημοσίευσε το pelop.gr, δεν κατέβηκε από του αυτοκίνητο, παίρνοντας την απόφαση να αποχωρήσουν και να αναβάλλουν την τέλεση του τρισάγιου, το οποίο θα προγραμματιστεί σε χρόνο που θα διασφαλίζει την ιδιωτικότητα της στιγμής.