Πάτρα - Ρούλα Πισπιρίγκου: Τα οκτώ στοιχεία που δείχνουν ότι χορήγησε την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα

Οκτώ σημεία εντοπίζουν γιατροί, ιατροδικαστές και ερευνητές της υπόθεσης, τα οποία καταρρίπτουν όσα λέει η Ρούλα Πισπιρίγκου και δείχνουν την ενοχή της

Πάτρα - Ρούλα Πισπιρίγκου: Τα οκτώ στοιχεία που δείχνουν ότι χορήγησε την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα
Τα ατράνταχτα στοιχεία
7'

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή μετά από τη χορήγηση κεταμίνης. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου, τα νέα στοιχεία που προκύπτουν είναι ατράνταχτα και αποδεικνύουν πως ο μόνος άνθρωπος που θα μπορούσε να χορηγήσει την κεταμίνη στην 9χρονη είναι η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς που προβάλλονται από την πλευρά της 33χρονης για τη χορήγηση της κεταμίνης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, γιατροί, ιατροδικαστές και ερευνητές της υπόθεσης εντοπίζουν οκτώ σημεία που καταρρίπτουν όσα λέει η Ρούλα Πισπιρίγκου και δείχνουν την ενοχή της.

Αυτά είναι τα εξής:

1. Έλλειψη άλλου παθολογικού προβλήματος της Τζωρτζίνας, όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση.

2. Βλάβες σε ζωτικά όργανα από τοξική ουσία που αντιστοιχεί στην κεταμίνη.

3. Ο χρόνος δράσης της κεταμίνης ήταν 20 λεπτά, όπου στο δωμάτιο βρισκόταν μόνο η μητέρα.

4. Η χορήγηση έγινε όταν η Τζωρτζίνα βρισκόταν εν ζωή.

5. Δεν δίνεται σε αναισθησία από τους γιατρούς τόσο μεγάλη ποσότητα.

6. Βρέθηκαν άθικτες κι οι πέντε αμπούλες του νοσοκομείου.

7. Από το φαρμακείο του νοσοκομείου δεν προκύπτει χρήση κεταμίνης.

8. Οι αναισθησιολόγοι δεν την είχαν χρησιμοποιήσει για πολλούς μήνες.

Βίντεο – ντοκουμέντο

Στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνουν, επίσης, πέντε βίντεο που είχε τραβήξει η 33χρονη στην Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου του Ρίου. Η Ρούλα Πισπιρίγκου τα είχε χρησιμοποιήσει προκειμένου να ισχυριστεί πως η Τζωρτζίνα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να κληθούν για κατάθεση τρεις γιατροί και δύο νοσηλεύτριες ότι προσπαθούν να παρέμβουν.

Η νέα υπερασπιστική «γραμμή» που χαράζει η Ρούλα Πισπιρίγκου

Οσον αφορά το τι θα επικαλεστεί ενώπιον του δικαστηρίου η Ρούλα Πισπιρίγκου, σύμφωνα με το MEGA, η 33χρονη θα υποστηρίξει πως δεν σκότωσε η κεταμίνη τη μικρή Τζωρτζίνα αλλά ένα σπανιότατο σύνδρομο από το οποίο πάσχει.

Ο τεχνικός σύμβουλος, Γιώργος Σιδεράς, που έχει αναλάβει την υπερασπιστική της γραμμή επικαλείται ότι: «Η κεταμίνη δεν σκοτώνει. Δεν έχει καθόλου καρδιοτοξικότητα. Το μόνο που κάνει είναι να δημιουργεί άπνοια και μπορεί να πεθάνει κανείς από την άπνοια όχι από την κεταμίνη».

«Όχι, μας αρκεί, η άπνοια σκοτώνει. Όταν χορηγηθεί σε μεγάλη ποσότητα κεταμίνη και προκαλέσει την άπνοια σε έναν άνθρωπο έχει πεθάνει αυτός ο άνθρωπος άρα η κεταμίνη φταίει» δήλωσε από την πλευρά του ο ιατροδικαστής, Χαράλαμπος Κούτσης.

Επίσης, ο τεχνικός σύμβουλος της 33χρονης υποστηρίζει ότι οι γιατροί μπέρδεψαν τα μπουκαλάκια και αντί να χορηγήσουν ροκουρόνιο, χορήγησαν κεταμίνη, σκοτώνοντας άθελα τους την 9χρονη Τζωρτζίνα. «Δεν δώσανε ροκουρόνιο, δώσανε από λάθος κεταμίνη γι’ αυτό βγήκε κεταμίνη στα ούρα θετική και το ροκουρόνιο δεν αναγνωρίστηκε ούτε στο αίμα, ούτε στα ούρα» εξήγησε ο Γιώργος Σιδεράς.

«Για να γίνει ένα τέτοιο λάθος θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα διάλυμα το οποίο θα φαινόταν στο διάγραμμα που υπήρχε πάνω από το κρεβάτι της Τζωρτζίνας και να χορηγηθεί η ανάλογη δοσολογία. Συνεπώς μια τέτοια σύγχυση από τους γιατρούς τη θεωρώ σχεδόν αδύνατη» επισήμανε από την πλευρά του ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης.

Ο κ. Σιδεράς θα πει επίσης πως όλη η επιστημονική κοινότητα βρίσκεται σε λάθος δρόμο γιατί ασχολείται με τα τρία παιδιά στην Πάτρα ενώ το κλειδί βρίσκεται στη μητέρα και σ’ ένα εξαιρετικά σπάνιο αυτοάνοσο που ισχυρίζεται πως έχει. «Θα έλεγα ότι αυτό πρέπει να το αναζητήσει κανείς στην ασθένεια της μητέρας γιατί η μητέρα πάσχει από ινομυαλγία. Η ινομυαλγία είναι ένα αυτοάνοσο, το οποίο έχει σχέση με πολλά άλλα όπως και με τον ερυθηματώδη λύκο» είπε ο τεχνικός σύμβουλος της 33χρονης.

Τι απαντούν οι ειδικοί στους ισχυρισμούς του τεχνικού συμβούλου της 33χρονης

«Το σύνδρομο αυτό μπορεί να προκαλέσει μια βραδυκαρδία και υπόταση. Δεν μπορεί να αποβεί θανατηφόρο σε τρία παιδιά διαφορετικής ηλικίας. Είναι στη σφαίρα επιστημονικής φαντασίας» απαντά μέσω της εκπομπής ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης. Όσον αφορά στο αυτοάνοσο που επικαλέστηκε ο τεχνικός σύμβουλος της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο κ. Γαλεντέρης δηλώνει, ότι «το γεγονός ότι πάσχει από ινομυαλγία, δεν μπορώ να καταλάβω, πως συσχετίζεται με θάνατο τριών παιδιών».

Όσον αφορά στο αν σκοτώνει ή όχι η κεταμίνη, ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης απαντά, ότι «μας αρκεί το "η άπνοια σκοτώνει". Όταν χορηγηθεί σε μεγάλη ποσότητα κεταμίνη και προκαλέσει την άπνοια σε έναν άνθρωπο, έχει πεθάνει αυτός ο άνθρωπος, άρα η κεταμίνη φταίει». Όσον αφορά στην πιθανότητα χορήγησης της κεταμίνης από ιατρικό λάθος, ο κ. Γαλεντέρης απαντά: «Για να γίνει ένα τέτοιο λάθος, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα διάλειμμα, για το οποίο φαινόταν στο διάγραμμα τα οποίο υπήρχε πάνω από το κρεβάτι της Τζωρτζίνας και να χορηγηθεί η ανάλογη δοσολογία, συνεπώς μια τέτοια σύγχυση από τους γιατρούς τη θεωρώ σχεδόν αδύνατη».

Στο ερώτημα που θέτει η πλευρά της κατηγορούμενης, για το αν οι γιατροί μπέρδεψαν την κεταμίνη με το ροκουρόνιο, γι’ αυτό και η πρώτη ουσία βρέθηκε στο αίμα και τα ούρα, ενώ η δεύτερη όχι, ο κ. Γαλεντέρης απαντά: «Υπάρχει η πιθανότητα να μην βρεθεί, γιατί χορηγήθηκε μεταθανάτια και έχει να κάνει και το σημείο φλεβοκέντισης».

Πλαστικός χειρούργος ο τεχνικός σύμβουλος της Ρούλας Πισπιρίγκου

Ο κ. Σιδεράς, ο ένας από τους τέσσερις τεχνικούς συμβούλους που έχουν αναλάβει την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκους, είναι πλαστικός χειρουργός, αλλά και επειγοντολόγος. «Το καλό του επειγοντολόγου είναι, ότι όταν βλέπει ένα περιστατικό, πρέπει να αποφασίσει μέσα σε 90 δευτερόλεπτα, τι μπορεί να είναι. Διάγνωση και θεραπεία σε 90 δευτερόλεπτα» δήλωσε ο κ. Σιδεράς.

Όπως αναγράφει ο ίδιος στο προφίλ του στο Facebook, εργάζεται ως πλαστικός χειρουργός στη Γερμανία με σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης και θέλησε να παράσχει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στην 33χρονη. «Εγώ επικοινώνησα με τον κύριο Παπαδόπουλο γιατί ήθελα να βοηθήσω στην υπόθεση αφιλοκερδώς» είπε.

Εντύπωση προκαλούν πάντως αρκετές αναρτήσεις του ίδιου σε ανοικτές ομάδες του Facebook όπου παραθέτει την γνώμη του για τον κορονοϊό. «Θα αργήσει πολύ να βγει ανάλογο φάρμακο κατά του κορονοϊού στην αγορά, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει βέβαια, ότι υπάρχει αυτός ο ιός!» γράφει σε μια ανάρτησή του ο τεχνικός σύμβουλος.

Λίγες μέρες πριν μιλούσε για fake news. «Αγαπητοί φίλοι και φίλες, από ότι ακούω, βλέπω και διαβάζω, αυτή η κατάσταση με τον κορονοϊό είναι μια τεράστια ψεύτικη φούσκα, για να περάσουν κάποιοι το εμβόλιο του κορονοϊού, να στεναχωρήσουν, να φοβίσουν και να ταλαιπωρήσουν, όπως και να πανικοβάλλουν τον κόσμο με κλείσιμο συνόρων και απαγόρευση ελεύθερης κυκλοφορίας των ανθρώπων».

Και στη συνέχεια για την πιθανότητα να μας ψεκάζουν. «Αγαπητοί φίλοι και φίλες, ένας λόγος που μένουμε σπίτι, είναι για να μην έρθουμε σε επαφή με τυχόν ασθενείς. Ένας άλλος λόγος που ίσως δεν γνωρίζετε, είναι ότι στην περίπτωση που γίνεται ψεκασμός χημικών με ή χωρίς ιούς σε νανοσωματίδια μέσα από τα σύννεφα».

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Η κεταμίνη δεν σκοτώνει, λέει τεχνικός σύμβουλος της Ρούλας Πισπιρίγκου

Πάτρα: Η κεταμίνη στην Τζωρτζίνα χρησιμοποιήθηκε ως φονικό όπλο, λέει ο ιατροδικαστής Λέων (vid)

Τα 10 μαρτυρικά λεπτά της Τζωρτζίνας - Μπήκε η κεταμίνη στον ορό του παιδιού;

Τζωρτζίνα: Η κεταμίνη χορηγήθηκε ενδοφλέβια – Τι έδειξε η σύγκριση με 114 θανάτους από κεταμίνη

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή